В Олександрії декомунізацією займаються депутат-комуніст і чиновники

В проектному складі робочої групи щодо реалізації положень Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки” включили депутата-комуніста Івана Бугайченка, який відверто пропагує комуністичні погляди та бере участь у всіх заходах місцевої компартії. 

До складу робочої групи планують ввести також 11 посадових осіб місцевого самоврядування або осіб, що мають пряме підпорядкування міському голові. Ті члени комісії, які визначені як “краєзнавці” або за різними громадськими посадами – є насправді співробітниками місцевих підрозділів комунальних закладів чи установ, які прямо підпорядковані мерії і знаходяться під безпосереднім впливом мера та його оточення. Таких членів комісії планується 5 осіб – повідомляють “Олександрійські новини”.

Представників громадськості, на яких влада не має опосередкованого чи прямого впливу – лише три особи.

Таким чином, із загальної кількості членів робочої групи (20 осіб), пряме чи опосередковане відношення до влади мають 85% її представників.

У той же час, за 2015 рік міська влада не провела жодного засідання міської топонімічної комісії, яка створювалась саме для вирішення питань найменувань та перейменувань, надання фахових рекомендацій з питань, що стосуються культурної спадщини міста, імовірно через небажання чути там альтернативну точку зору.

Очолюватиме створювану робочу групу керуючий справами міського виконавчого комітету Володимир Чеботарьов, який був учасником подій, під час яких здійснювався тиск на незалежні місцеві ЗМІ, в тому числі і щодо фізичної заборони доступу до міської ради журналістів телебачення та газет, депутатів міської ради.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар