ЗНО: кіровоградські випускники пасуть задніх

В ході проходження зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) в 2015 р. усього два абітурієнти набрали по 200 балів з трьох предметів і 84 отримали по 200 балів із двох предметів. Про це повідомляє видання “Урядовий кур’єр” із посиланням на дані Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО). Кіровоградці у рейтингу випускників шкіл, що складали ЗНО – одні з найгірших.

Так, зазначається, що найбільше 400-бальників у Львівській області (17), й Києві (16). Немає жодного у Кіровоградській, Миколаївській і Херсонських областях, повідомляє РБК.

Разом з тим, директор УЦОЯО Ігор Лікарчук повідомив, що англійську мову цього року складали майже 72 тис. абітурієнтів.

“Максимально можливу кількість тестових балів із цих 72 тис. отримали всього 13 осіб. Майже 10 тис. порогового бала з іноземної мови не здолали. Найбільше таких у Херсонскій і Миколаївській областях – по 20%, у Кіровоградській – 17%. Простий приклад: у тесті потрібно було написати товаришеві листа про спорт. І 21% із тих, хто виконував цей тест, не написав жодного слова”, – повідомив Лікарчук.

Нагадаємо, що станом на ранок 14 липня 2015 р. , у Єдиній державній електронній базі з питань освіти зареєстровано 386 тис. 222 заяви від 115 тис. 381 абітурієнта.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар