На Кіровоградщині заборонили самочинне будівництво ГЕС

Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Кіровоградській області скасувало декларацію про початок виконання будівельних робіт та декларацію про готовність до експлуатації об’єкта “Лебединська ГЕС”, розташованого за адресою: Кіровоградська область, Голованіський район, с.Лебединка, вул.Ятрань,24.

 Підставою скасування дозвільних документів стали недостовірні дані вказані замовником – ПП «АВКУБІ» – у деклараціях.

До Інспекції звернулись мешканці села Лебединка зі скаргою на те, що дане будівництво призвело до зникнення води в місцевому ставку, повідомляє офіційний сайт ДАБІ. Управлінням направлено запити до Лебединського сільського голови та до Голованіської РДА стосовно документа, що підтверджує право власності чи користування на земельну ділянку.

В результаті з’ясовано, що замовник зазначив у декларації договір оренди, який підтверджує передачу в оренду зазначеного об’єкта, а не земельної ділянки, на якій він розташований. Договір оренди земельної ділянки на сьогоднішній день лише знаходиться в стадії укладання.

Таким чином, ДАБІ встановила факт подання недостовірних відомостей у декларації, що є підставою вважати дане будівництво самочинним.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар