РНБО: ще п’ятеро українських військових отримали поранення в зоні АТО (ФОТО, ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Ситуація в зоні АТО має тенденцію до загострення. Кількість фактів порушення режиму тиші з боку бойовиків зростає. Збільшується і частка епізодів застосовування важкого озброєння, що підлягає відведенню за Мінськими домовленостями.

Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко.

На Луганському напрямку точкою найгарячішого протистояння стало село Кримське. Противник вів вогонь по наших позиціях з південно-східного напрямку, і перестрілки із застосуванням стрілецької зброї, мінометів та БМП періодично спалахували та припинялися цілий день. Також ворожі вилазки та стрілянину зафіксовано у Щасті та в районі Попасної.

На Донецькому напрямку противник активізувався біля Горлівки – ворожий вогонь вівся по всьому периметру окупованого міста – від Луганського до Ленінського. Водночас посилилися масштабні обстріли наших позицій на схід від стратегічної залізниці Костянтинівка – Ясинувата.

Противник на ділянці від Новгородського до Верхньоторецького активно застосовує важке озброєння – 120-мм міномети, танки та ствольну артилерію, ведучи вогонь в темну пору доби. На схід від Донецька перестрілки тривають цілодобово по всьому фронту від Авдіївки до Мар’їнки, причому почастішали артилерійські обстріли та снайперський вогонь. На південь від Донецька фактів порушення перемир’я з боку НЗФ не було.

На Маріупольському напрямку триває затишшя – зафіксовано лише 2 короткотривалі провокації противника у Широкиному.

Вчора в зоні АТО було зафіксовано 12 польотів ворожих безпілотників. Ще один БПЛА країни-агресора прикордонники зафіксували у повітряному просторі України у Запорізькій області.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військовослужбовців немає, 5 – було поранено. Це сталося на Донецькому напрямку.

Українські десантники отримали модернізовані танки

8 танків Т-80 вийшли з цехів Харківського бронетанкового заводу і вирушили в одну з бригад Високомобільних десантних військ. Десантники відзначили високу якість ремонтних робіт. Варто зазначити, що Т-80 вирізняються підвищеною швидкістю та мобільністю порівняно з Т-64 і краще підходять для виконання завдань, які ставляться перед ВДВ.

14 11 12 13

Служба безпеки України затримала злочинну групу, яка намагалася налагодити незаконну торгівлю зброєю з фронту

Троє мешканців Сум організували канал постачання зброї з району проведення АТО. Під час затримання були вилучені 9 гранат та реактивний гранатомет.

22 21

Неподалік Маріуполя прикордонники виявили боєприпаси до «Градів». У піщаному кар’єрі було виявлено 40 реактивних зарядів просто неба. Про небезпечну знахідку силовиків повідомили пильні мешканці сел. Асланове Володарського району. Ведуться роботи зі знешкодження боєприпасів.

32 31

Триває ротація в підрозділах сил АТО

Військовослужбовці Національної гвардії України повернулися додому після виконання бойових завдань в зоні АТО.

Гвардійці повернулися до місць дислокації по всій Україні. Понад 2 місяці вони успішно виконували важливі завдання на сході України. Вдома на них чекають рідні та близькі. За зразкове виконання службових обов’язків кращих військовослужбовців нагородили почесними грамотами та подяками або достроково присвоїли чергові військові звання.

29-12 41 42 43 44 45 46 47 48 49 49-1 49-2 49-3 49-4 49-5 49-6 49-7 49-8 49-9 49-10 49-11

Українські військові виховують нове покоління патріотів

Діти і підлітки з міста Димитров Донецької області відвідали табір українських десантників. Кожен з юних гостей міг потримати гвинтівки й автомати в руках, спробувати їх зібрати і розібрати, приміряти бронежилет та шолом, оглянути бронетехніку. Також військові показали дітям імпровізований медичний пункт і пояснили, з якими пораненнями найчастіше стикаються бійці на передовій.

57 51 52 53 54 55 56

Також бійці Нацгвардії влаштували спортивне свято для дітей у Маріуполі. Діти пройшли курс спортивного орієнтування на місцевості, шукаючи визначені контрольні пункти.

Після змагань військові розповіли дітям про службу в українському війську, характеристики різних видів зброї та ситуацію на передовій.

64 61 62 63

Українські волонтери продовжують допомагати нашим захисникам

У Херсоні молодіжні громадські організації провели акцію «Зав’яжи стрічку – внеси свою часточку в перемогу». Кілька сотень людей долучилися до плетіння маскувальних сіток для військовослужбовців, які несуть службу у зоні АТО.

73 71 72

Триває доставка гуманітарної допомоги на Донеччину

Через контрольний пункт «Бугас» до Донецька прослідувало 3 вантажних автомобілі з гуманітарними вантажами від Міжнародного комітету Червоного Хреста.

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар