В Кіровограді мітингував “Правий сектор” (ФОТО)

Сьогодні о 20:00 на площі Героїв Майдану відбувся мітинг, організований політичним крилом “Правого сектора”.

Близько 50 людей прийшло на мітинг під будівлею ОДА через 2 години після закінчення робочого дня адміністрації. За словами організаторів, місце було обрано виключно з точки зору зручності, а час призначено проводом партії.

Крім симпатиків партії, частина з присутніх виявилася представниками місцевої “Самооборони Майдану”, кілька людей були в камуфляжі з шевронами 17-го батальйону ЗСУ. Кілька людей у камуфляжі з шевронами “Отаманська сотня” тримали прапори “Правого сектору”.

Ще частина присутніх, за їх словами,  прийшли просто подивитись.

Також до пікетувальників підійшов секретар міської ради Іван Марковський.

Акція, за словами прес-секретаря кіровоградської організації політичної партії “Правий сектор”, яка представилась як подруга Марта, проводиться на підтримку бійців “Правого сектору”, що переховуються від правоохоронців у горах біля Мукачевого. Серед вимог – звільнення міністра МВС Арсена Авакова та притягнення до відповідальності депутата Ланьо та Віктора Медведчука. “Затримання Балоги ми не вимагаємо”, – відповіла на запитання Першої електронної прес-секретар. “Хлопці відійдуть з гір, якщо буде наказ Яроша. Якщо ж ми проводимо безстрокову акцію, розуміло, що такого наказу наразі нема”.

Керівник кіровоградського “Правого сектору” Олександр Золотарьов розповів, що він є керівником політичного крила, а не військового, але впевнений, що незареєстрованої зброї у “Правого сектора” на Кіровоградщині немає, а та, яка є, є легальною, а сама акція є мирною. “Якщо суспільство нас не підтримає у боротьбі з корупцією, ми втратимо країну”, – заявив він.

Перед початком мітингу, за словами організаторів, надійшов наказ поставити намет і продовжити пікет мінімум до ранку, а можливо – і безстроково. Намет, за їх словами, буде встановлено ближче до ночі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар