РНБО: за минулу добу загиблих серед українських військових немає, 5 – поранено.

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

На Луганському напрямку противник проявляв активність лише у темну пору доби – переважно ввечері. Зокрема, зі своєї традиційної позиції поблизу пам’ятника князю Ігорю, що на високому березі Сіверського Донця, бойовики провели серію обстрілів Станиці Луганської.

За фактами, які повідомив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко, значних руйнувань немає, проте у районному центрі знову вийшла з ладу система електро- та водопостачання. Також ворожі провокації із застосування стрілецької зброї та мінометів зафіксовано у Кримському, Новотошківському і Золотому. Окрім цього, противник провів обстріл зі 152-мм артилерії м. Попасна.

На Донецькому напрямку зберігається неспокійна обстановка поблизу Світлодарського водосховища. Зокрема, вчора вночі НЗФ провели потужний обстріл зі 152-мм гармат по м. Світлодарськ і сел. Луганське. В околицях Горлівки бойовики проявляли епізодичну активність лише поблизу Майорська.

Натомість бойовики продовжують потужні артилерійські і танкові обстріли смт Верхньоторецьке, що між Горлівкою та Ясинуватою. Також під ворожим вогнем опинилися населені пункти у нашому ближньому тилу – Новоселівка Друга і Кам’янка. Тут противник зосередив важке озброєння на близькій відстані (до 6 км)  поблизу Пантелеймонівки і активно його застосовує. В районі аеропорту бойові дії тривають у цілодобовому режимі на широкій ділянці фронту від Авдіївки до Пісок. На південний захід і південь від Донецька фактів припинення режиму тиші з боку противника не зафіксовано.

На Маріупольському напрямку вчора було тихо – зафіксовано лише одну збройну провокацію бойовиків у Широкиному.

Вчора в зоні АТО було зафіксовано 5 польотів ворожих безпілотників.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 5 – було поранено.

Служба безпеки України заблокувала ще один канал торгівлі бойовиків з Росією

Співробітники СБУ та ДФС затримали працівників однієї з транспортних компаній, яка контролюється НЗФ. Вилучено близько 4 тисяч незаповнених бланків для оформлення міжнародних вантажних перевезень продукції з Росії на окуповані території та у зворотному напрямку.

13 11 12

Збройні Сили України поповнюються новими військовослужбовцями

Днями на базі Об’єднаного навчального центру Повітряних Сил ЗСУ понад 600 солдатів строкової служби склали присягу на вірність українському народу. Строковики проходитимуть службу у місцях постійної дислокації своїх частин і направлятися у зону проведення АТО не будуть.

29 21 22 23 24 25 26 27 28

Українські патріоти забезпечують комфортний перепочинок для бійців АТО

На залізничному та автовокзалі Миколаєва працюють кімнати відпочинку для наших військовослужбовців, які їдуть на Схід або повертаються з фронту. Ідея належить активістам-волонтерам, які спільно з місцевою владою втілили задум у життя. Волонтери забезпечили цілодобове чергування для того, щоб у разі потреби надати бійцям психологічну та медичну допомогу. Менше ніж за тиждень в кімнатах побувало понад тисячу військових.

Нагадаємо, що така ж кімната працює на вокзалі станції Дніпропетровськ-Головний.

31

На Луганщину прибула допомога з Приазовя

До м. Щастя прибув гуманітарний вантаж від небайдужих маріупольців – 2 тонни продуктів харчування та медичних засобів.

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар