ОДА 30 років виплачуватиме тисячу гривень по справі, програній колишній фірмі Єнакієвського та Азарова

Кіровоградська обласна державна адміністрація отримала дозвіл на розстрочку сплати 1218 грн судового збору на 30 років. Про це стало відомо з ухвали господарського суду Кіровоградської області.

В жовтні 2014 року прокуратура в інтересах Кіровоградської ОДА подала позов до суду, в якому вимагала визнати недійсними розпорядження Маловисківської РДА, а також договори-купівлі-продажу, укладені з «Укрлітійвидобуванням». Обвинувачення заявило, що ділянки площею в 2 га передавалися фізичним особам для ведення особистого селянського господарства. Але «Укрлітійвидобування» їх скуповувало для дослідження Полохівського родовища петалітових літієвих руд – повідомляють “Наші гроші”.

У червні 2015 року Кіровоградська ОДА подала заяву до суду, в якій попросила надати їх 30-річну розстрочку для сплати судового збору. Обладміністрація поскаржилася на невелике фінансування діяльності апарату ОДА та складну економічну ситуацію в країні.

Суд ці аргументи врахував і дозволив розстрочити виплату судового збору на 30 років зі сплатою щомісячно по 3,38 грн, починаючи з червня 2015 по квітень 2045. В останній місяць розстрочки, в травні 2045 року, ОДА має виплатити останній транш в сумі 4,58 грн.

Справа почалася у квітні 2011 року, коли Маловисківська районна держадміністрація Кіровоградської області видала розпорядження, яким було дозволено почати підготовку документації про відведення у власність для ведення сільського господарства земельної ділянки площею 124 га. Ця земля в районі Полохівського родовища петалітових літієвих руд раніше належала СТОВ «Хутірське».

У травні 2011 Маловисківська РДА видала розпорядження, котрим земельна ділянка була передана у власність 60 громадянам. У жовтні того ж року люди почали продавати свої ділянки ТОВ «Укрлітійвидобування».

У лютому 2015 року господарський суд Кіровоградської області позов прокуратури відхилив, а через місяць Дніпропетровський апеляційний господарський суд відмовився розглядати апеляцію. Суди вирішили, що державне обвинувачення не довело зв’язок між масовим продажем ділянок ТОВ «Укрлітійвидобування» та Полохівським родовищем. Суди не тільки відхилили позов Кіровоградської ОДА, але і присудили їх сплату 1218 грн. судового збору.

Нагадаємо, ТОВ «Укрлітійвидобування» близьке до екс-нардепів Юрія Іванющенка і Олексія Азарова, сина колишнього прем’єр-міністра Миколи Азарова. В кінці 2014 року у фірми змінився засновник та керівник. Ним став Іван Захаров, який раніше був менеджером на підприємствах, що належать екс-нардепам Олександру Табалова та його сину Андрію.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар