Обстановка в районі проведення антитерористичної операції залишається складною – РНБО

Противник продовжує нарощування бойових можливостей власних озброєних формувань, поповнення запасів палива та боєприпасів. Російсько-терористичні війська ведуть активну диверсійно-розвідувальну діяльність. Про це повідомив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко.

Зокрема, для розвідки використовуються безпілотні літальні апарати. Загалом в межах Донецької та Луганської областей українські прикордонники зафіксували політ 6 безпілотників ворога.

Бойовики продовжують грубо порушувати Мінські домовленості, використовуючи проти сил АТО заборонене озброєння. Так, за минулу добу зафіксовано 10 обстрілів зі 120-мм міномета та 9 обстрілів з артилерії калібру 122 і 152 мм. Також двічі бойовики застосовували танки, а в районі села Трьохізбенка Луганської області обстрілювали українських військових 122 (ста двадцяти двох) – міліметровими реактивними снарядами із систем «Град – Партизан».

На Луганському напрямку зберігається стабільно висока інтенсивність ведення вогню з боку бойовиків. Незаконні збройні формування обстрілювали позиції сил АТО в районах н.п. Кримське, Новотошківське, Трьохізбенка. Поблизу села Сизе бойовики із станкового протитанкового гранатомету СПГ-9 обстріляли колону українських військ, яка рухалась по заданому маршруту. Отримали поранення 2 українських військових, пошкоджено декілька одиниць військової техніки.

На Донецькому напрямку зафіксована найбільша кількість ворожих обстрілів наших позицій. Бойовики застосовували міномети, гранатомети, артилерію та стрілецьку зброю. Двічі диверсійні групи противника чисельністю до 20 осіб спробували проникнути в тил позицій українських військових поблизу Верхньоторецького та Авдіївки. Проте завдяки вміло організованій обороні та високій бойовій майстерності їм не дали цього зробити. Нападники відступили, ховаючись від влучного вогню наших військовослужбовців. В цих боях українські військові втрати не понесли. Район Донецького аеропорту, західні та північні околиці Горлівки залишаються ключовими напрямками, де проявляються свою активність бойовики. Відносно спокійно за минулу добу було в районі Мар’їнки та Красногорівки.

На Маріупольському напрямку факти порушення режиму тиші зафіксовані лише поблизу Старогнатівки. Проте там бойовики застосовували 152-мм артилерію, грубо порушуючи Мінські домовленості.

За минулу добу внаслідок бойових дій загинуло 2 українських військовослужбовців, ще 5 отримали поранення.

Діяльність бойовиків на окупованих територіях викликає все більше роздратування у місцевого населення

У м. Антрацит багато жителів вкрай незадоволені окупаційною адміністрацією так званої «ЛНР». Причинами народного гніву є нестача продовольства, ліків та грошей, а також високий рівень злочинності. Мешканців міста, які наважились вийти на акції протесту,  відразу розганяли загони бандитів.

Група військових саперів «Кріт» успішно виконує бойові завдання в зоні проведення АТО

Нещодавно військовослужбовці встановлювали мінне поле на особливо небезпечній ділянці лінії зіткнення, де часто діють диверсійно-розвідувальні групи ворога. Також підрозділ «Кріт» брав участь у знешкодженні нерозірваних боєприпасів після обстрілу українських позицій у районі населеного пункту Побєда, що біля Мар’їнки.

13 11 12

Триває ротація в підрозділах сил АТО на Сході України

Одеські гвардійці повернулися додому з Донецької області. Без втрат та поранених, більше двох місяців підрозділ ефективно та професійно виконував бойові завдання, перебуваючи на сторожі правопорядку. Надалі на бійців Національної гвардії очікує заслужений відпочинок.

29-3 21 22 23 24 25 26 27 28 29 29-1 29-2

Також на Одещину повернувся особовий склад прикордонників, які захищали державні рубежі на Луганщині протягом 5 місяців. Військовослужбовці не приховують, що неодноразово потрапляли під обстріли, втім вони дуже раді, що додому на Батьківщину повернулися без втрат, живими та здоровими. Прикордонні війська – міцна опора у складі сил АТО. Більшість військовослужбовців цього підрозділу буде в найближчий час звільнено в запас.

35 31 32 33 34

Поширити:

Залишити коментар:

коментар