У лісах встановили системи відеоспостереження

Лісогосподарські підприємства області упродовж року вжили додаткових заходів щодо забезпечення охорони та захисту лісу, раціонального використання лісових ресурсів, розвитку рекреації.

Про це йшлося під час розгляду виконання обласної програми «Ліси Кіровоградщини» на засіданні облради з питань соціального розвитку села, аграрної політики, харчової та переробної промисловості, раціонального використання земель.

Зокрема, лісівники поінформували. Що для охорони шпилькових лісових насаджень, у тому числі міських, від пожеж, що найчастіше виникають у таких лісових масивах, Онуфріївський і Світловодський лісгоспи придбанли пожежні модулі та встановили дві системи відеоспостереження за лісовими масивами.

Також із метою раціонального використання лісових ресурсів, запобігання непродуктивним витратам і недопущення обігу незаконно добутої деревини в 4 державних лісогосподарських підприємствах запроваджено електронний облік деревини, а з початку наступного року подібним чином буде обліковуватися деревина у всіх державних лісогосподарських підприємствах області.

Крім цього, для забезпечення потреб населених пунктів області в озелененні у 2013 році лісгоспами вирощено 305,5 тис. шт. декоративного посадкового матеріалу. Зважаючи на значний попит на великомірний посадковий матеріал, ДП «Оникіївський лісгосп» придбав викопувач такого посадкового матеріалу.

За матеріалами сайту Кіровоградської облради

Поширити:

Залишити коментар:

коментар