Кіровоградська телерадіокомпанія залишилася без ліцензії на радіоефір

8 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визначила переможців конкурсу на 39 радіочастот, який був оголошений у квітні 2014 року. Кіровоградську ОДТРК до участі в конкурсі не допустили.


На конкурс надійшли 183 заявки від 45 телерадіоорганізацій, але через несплату конкурсної гарантії Нацрада окремим рішенням не допустила до участі в конкурсі Кіровоградську ОДТРК (на частоту 91,2 МГц у Кіровограді) та ТОВ «ТРК “Бізнес-радіо”» (на частоту 69,02 МГц у Сумах), повідомляє “Телекритика”. Ще одна компанія – редакція газети «Молодий буковинець» – відкликала свою заяву. Таким чином, Нацрада під час конкурсу розглянула 180 заявок від 43 телерадіоорганізацій.

У результаті конкурсу Національна радіокомпанія України (Перший канал УР-1) у партнерстві з обласними державними телерадіокомпаніями (ОДТРК) здобула сім частот в обласних центрах: 88,6 МГц у Вінниці, 91,2 МГц у Кіровограді, 103,3 МГц у Львові, 92 МГц у Миколаєві, 87,7 МГц у Тернополі, 91,8 МГц у Чернівцях, 98,2 МГц у Чернігові. НРКУ та ОДТРК розподілять ефір відповідно до впроваджуваної дорожної карти з розбудови державного (суспільного) ФМ-мовлення: 20 годин на добу мовитиме НРКУ, 4 години на добу в затверджених відрізках часу – ОДТРК.

За підсумками конкурсу ефірною радіокомпанією стало «Громадське радіо», яке виграло всі п’ять частот, на які претендувало. Це частоти УКХ та ФМ-діапазонів на Донбасі та в Києві: 66,05 МГц у Волновасі Донецької області, 70,4 МГц у Києві, 92,6 МГц у Біловодську Луганської області, 100 МГц у Білолуцьку Луганської області, 103,7 МГц у Зоринівці Луганської області,

«Телекритика»

Поширити:

Залишити коментар:

коментар