РНБО: Противник знову перейшов до тактики активного застосування важкого озброєння (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учорашній день позначився подальшим загостренням ситуації в зоні АТО. Противник знову перейшов до тактики активного і неприхованого застосування важкого озброєння, а також проникнення ДРГ. ЗСУ зберігають пильність у разі будь-яких провокацій та готові дати гідну відсіч ворогу. Сили АТО мають змогу оперативно реагувати на будь-які виклики і готові до подальшого розвитку подій.  Такі факти оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

На Луганському напрямку активні бойові дії велися на ділянці від Станиці Луганської до Кримського. Зокрема, вчора вранці через Сіверський Донець переправилася ворожа диверсійно-розвідувальна група. Напад відбито. Ще одне бойове зіткнення відбулося в районі Кримського – противника відкинули назад до Сокільників. Також епізоди порушення режиму тиші з боку НЗФ зафіксовано у Станиці Луганській, Щасті, Трьохізбенці та Новотошківському.

На Донецькому напрямку в районі Світлодарська та Горлівки обстановка стабілізувалася. Ворожі провокації мають поодинокий характер, застосовується лише стрілецька зброя. В районі аеропорту три точки активності ворога – Авдіївка, Опитне та Піски.

Противник зосереджує свої сили на території зруйнованого Донецького аеропорту та у сел. Спартак. Також противник активізувався між Мар’їнкою та Докучаєвськом, де сходяться залізниця та автомобільна дорога Донецьк – Волноваха (йдеться про с. Березовке і Тарамчук). На цій ділянці бойовики провели серію мінометних та артилерійських обстрілів.

На Маріупольському напрямку активні бойові дії велися на схід від Волновахи. Зокрема, вдень близько п’яти годин тривали ворожі обстріли наших позицій біля Новогригорівки – противник застосував великокаліберні міномети, 152-мм гармати та танки. Також з північно-східного напрямку було обстріляне село Гранітне: було випущено 1 пакет РСЗВ «Град» і здійснена серія пострілів зі 152-мм артилерії. На ділянці від Гранітного до Азовського моря фактів порушення режиму тиші не зафіксовано.

Міжнародні спостерігачі також фіксують зосередження важкої військової техніки бойовиків біля лінії зіткнення на Маріупольському напрямку.

Безпілотник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксував 7 танків, 30 БТРів та щонайменше 37 військових вантажівок біля м. Комсомольське, що перебуває під контролем бандформування «ДНР» і знаходиться за 25 км від лінії фронту. Також 9 танків, 8 БТРів та одна вантажівка помічені поблизу Сонцевого, 4 танки, 26 БТРів та 34 вантажівок – біля Безіменного, 3 танка – біля Мічуриного та 2 танка – біля Саханки.

За інформацією Прес-центру АТО, вчора в зоні АТО зафіксовано 11 польотів ворожих безпілотників. При цьому 3 БПЛА НЗФ на Луганщині були збиті нашими зенітниками. Це свідчить про високу майстерність наших бійців протиповітряної оборони.

Збройні сили України регулярно підвищують майстерність своїх зенітних підрозділів. Головна мета тренувань – відпрацювання дій для знешкодження ворожих безпілотників. Військовослужбовці взяли участь у стрільбах з установок ЗУ-23-2 по повітряних цілях, а також використали ЗРК «Стріла-10М» для супроводження цілей. Замість безпілотників використовувалися освітлювальні міни.

19-3 1112 1314 1516 1718 1919-1 19-2

Нагадаємо, що саме з ЗУ-23-2 нещодавно був збитий ворожий безпілотник поблизу Маріуполя.

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули,  10 – було поранено.

Триває робота з попередження терактів у прифронтових містах

Оперативники виявили вибуховий пристрій, закладений біля зупинки громадського транспорту у Маріуполі.  Бомба складалася з 200 грамів тротилу, детонатора з годинниковим механізмом, батарейкою та була начиненою цвяхами, гайками, гвинтами й іншими елементами ураження. Слід зазначити, що бомбу було знайдено завдяки вчасному дзвінку мешканця Маріуполя.

23 2122

Наші правоохоронці висловлюють подяку за допомогу та закликають не втрачати пильність і телефонувати на гарячі лінії, щоб уникнути жертв та провокацій з боку бойовиків.

Правоохоронці успішно вилучають нелегальну зброю на сході України

Служба безпеки України виявила схованку з боєприпасами у селищі Знаменівка Дніпропетровської області. Оперативники вилучили 2 гранатомети РГД-22, автомат Калашникова, 6 гранат Ф-1 та РГД-5 та набої.

33 3132

У центрі Дніпропетровська міліціонери затримали чоловіка, у якого в сумці було виявлено 24 гранати до підствольного гранатомета, понад 500 набоїв до автомату Калашникова та інші боєприпаси. Місцевий мешканець привіз боєприпаси із зони проведення АТО для продажу. Тепер йому загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

44 4142 43

Також у Слов’янську міліціонери провели обшук у будинку місцевого мешканця. 43-річний чоловік незаконно зберігав у себе автомат Калашникова та 200 набоїв різних калібрів. За словами господаря, він знайшов цей «міні-арсенал» на одному з покинутих блокпостів після звільнення міста від бойовиків.

55 5152 5354

Нагадуємо, що громадяни, які добровільно здадуть нелегальну зброю та боєприпаси в органи внутрішніх справ, звільняються від кримінальної відповідальності.

Українські спецслужби успішно попереджають незаконне переміщення товарів через лінію зіткнення

На Луганщині затримали одного з організаторів масштабного каналу постачання товарів на тимчасово окуповані території. Правоохоронці затримали 2 мікроавтобуси у безпосередній близькості від лінії зіткнення неподалік селища Миронівський Донецької області. Автомобілі були завантажені продуктами харчування, побутовою хімією та цигарками. Затримано мешканця, який супроводжував вантаж і вже намагався перевезти 150 вантажівок з товарами до бойовиків, але наші спецслужби попередили цей злочин.

63 61 62

Також у Сєвєродонецьку спецслужби викрили товарну базу, де зберігалися продукти харчування для бойовиків.

Велика кількість продукції була недоброякісною – бойовики збиралися перепродавати місцевим мешканням м’ясо, ковбаси, сири та консерви з закінченим терміном придатності за завищеними цінами. За висновками медекспертів, уся продукція має бути негайно утилізована.

73 7172

Триває ротація в підрозділах українських правоохоронців у зоні АТО

Протягом місяця зведений загін міліції Черкащини виконував небезпечні завдання на сході України.  Правоохоронці охороняли стратегічно важливі об’єкти, забезпечували громадський порядок та несли службу на блокпостах. Тепер загін у повному складі прибув додому. Бійці зведеного загону відбули на короткостроковий заслужений відпочинок, після якого повернуться до виконання своїх обов’язків.

86 8182 8384 85

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар