Кіровоградщина: волонтери організували військовому казкове весілля (ФОТО)

Віталій та Маргарита не надбали пишних маєтків чи дорогих машин, не встигли об’їздити півсвіту, але у них є головне – двійко симпатичних дітей – Аріна та Даніель. Сьогодні у їхній родині особливий день – після 7 років спільного життя, пара офіційно зареєструвала свої стосунки. За ініціативи аджамських волонтерів скромний розпис перетворився на казкове свято. 

28-річний Віталій Ковальський, боєць 34-ого батальйону тероборони, за освітою музикант – закінчив Олександрійський заклад культури і мистецтв за спеціальністю «Народне пісенне мистецтво». Але по професії не працював жодного дня – одразу ж після закінчення училища пішов у армію. Потім – служити на контракт. А далі була неоголошена війна, на якій він отримав тяжке поранення в ногу – госпіталізація, реабілітація, знову війна. І все ніяк не доходили руки до головного – одружитися з коханою жінкою.

«Ми відкладали весілля, бо все ніяк не могли придбати власне житло, – розповідає Віталій. – Переїхали в Аджамку, з часом купили хату, там почалася війна. А тоді госпіталь, реабілітація. Було не до того. А ось нещодавно приїхав додому у відпустку і вирішив – треба. Хотілося просто розписатись і все, а так вийшло… Я навіть не очікував цього всього. Спасибі волонтерам, що підкреслили мій крок до дружини.  Знаєте, хочу попросити вибачення у всіх, кого не запросив на весілля, особливо у моєї тітки Штефанії Миколаївни, яка працює вчителем музики у Петрівській школі. Навіть не думав, що у нас буде таке пишне свято».

За словами, тепер уже офіційної дружини, Маргарити, Віталій неодноразово робив їй пропозицію, але постійно щось заважало довести справу до РАГСу: «Я постійно відмовлялась: то часу не було, то грошей, а цей раз взяла і згодилась».

Аджамські волонтери Тетяна Зайченко та Наталя Небесна розповідають, що весілля організували всього лише за день – і коровай знайшли, і сукню, і букет зробили, і наречену причепурили. Навіть весільний бенкет у кафе замовили. Тому поки молодята одружуються і голубляться, аджамці смажать, варять смакоту на святковий стіл.

«Ми Віталія знаємо трохи більше року. За освітою він вчитель музики – духовна людина можна сказати. Чоловік дуже хороший і роботящий, а головне, добрий. Він ніколи не забуває привітати нас, волонтерів, зі святом. Де б він не був, як би погано йому не було, а завжди знайде хвилинку, щоб подзвонити, – розповідає Тетяна Анатоліївна. – Коли дізналися про весілля – вирішили допомогти молодятам. І нас підтримали всі – жителі села, фермери, сільський голова. Складалися всім селом».

Привітати мужнього і відданого своїй справі воїна зі створенням офіційної родини, прийшли не тільки найближчі та волонтери, а й люди, яким небайдужа доля українського солдата. Голова кіровоградської райдержадміністрації Алла Поліщук допомогла з проведенням свята, а депутат обласної ради Ірина Малик вручила родині Ковальських весільний подарунок від народного депутата Станіслава Березкіна.

Тепер в Аджамці офіційно з’явилася ще одна щаслива родина. 7 років життєвих випробувань і двійко чарівних діток довели, що штамп в паспорті не головне, але це ще один спосіб сказати «люблю» найріднішим.

3ffdd636cd5d

Поширити:

Залишити коментар:

коментар