РНБО: Активні перестрілки тривали цілий день (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

На Луганському напрямку двома «гарячими» точками вчора були Станиця Луганська та Кримське. Активні перестрілки тривали цілий день, зокрема у Кримському противник кинув у бій БМП. Внаслідок цих варварських обстрілів інфраструктура та житлові будинки зазнали нових руйнувань. Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

На Донецькому напрямку ситуація поблизу Світлодарського водосховища дещо стабілізувалася – зафіксовано лише 2 факти порушення режиму тиші з боку противника (це сталося у Луганському та Майорську). Також ворог не припиняє спроб знайти слабкі місця на наших оборонних рубежах східніше від стратегічно важливої залізниця Донецьк – Слов’янськ – ввечері було зафіксовано дві збройні провокації біля Верхньоторецького, де розташована станція Скотувата, причому ворожий вогонь вівся одразу з двох напрямків.

В районі аеропорту епіцентром протистояння залишається сел. Піски, де активно працюють ворожі снайпери і застосовуються 120-мм міномети.

На Маріупольському напрямку протягом доби було зафіксовано лише 2 епізоди порушення режиму тиші з боку НЗФ. Зокрема, вчора вранці противник здійснив обстріл наших позицій зі 152-мм гармат поблизу сел. Бахчовик, що на південний схід від Волновахи. Підкреслюємо: цей населений пункт перебуває на відстані понад 10 км від лінії фронту. Також увечері відбулася перестрілка в Широкиному.

Вчора в зоні АТО було зафіксовано 2 польоти ворожих безпілотників у районі Маріуполя.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 1 – було поранено.

СБУ успішно проводить антитерористичні заходи

У Попасній спецслужби спільно з військовими та міліцією затримали чоловіка, який за вказівкою бойовиків «ЛНР» планував здійснити терористичний акт у рідному місті. За словами затриманого, бойовики викрали його поблизу лінії зіткнення і погрожуючи розправитися з родиною, змусили погодити на організацію теракту.

Диверсант отримав завдання закласти протитанкову міну у центральній частині міста, коли б там знаходилася велика кількість людей. Втім, чоловік заклав міну на хлібозаводі, де його було затримано, а міну деактивовано.

Також оперативники затримали жінку-інформатора бойовиків у Маріуполі, яка вела активну антиукраїнську пропаганду у соціальних мережах. Зловмисниця модерувала близько 500 груп у соціальних мережах, які охоплювали майже 1,5 мільйона читачів. Під час обшуку у пособниці ворога була вилучена комп’ютерна техніка та електроні носії з доказами її злочинної діяльності.

У співробітника комунального підприємства м. Красногорівка Донецької області вилучено «колекцію» боєприпасів. У складі «міні-арсеналу» були бойові гранати «ГРД-5» і «РГН», стартовий пістолет і кілька набоїв різних калібрів. Чоловік повідомив, що знайшов їх після звільнення міста українською армією, і вирішив зберегти з метою самозахисту.

17 1112 1314 1516

Також у Лисичанську співробітники луганської міліції виявили та вилучили 60 набоїв калібру 7,62 мм, 5 гранат з запалами.

Встановлено, що власником боєприпасів є місцевий мешканець, який зараз є членом бандформування «Призрак».

Триває розбудова української армії

Військовозобов’язані, які були призвані у рамках шостої хвилі часткової мобілізації, відбули до навчального центру на Львівщину. Там вони проходитимуть бойовий вишкіл та тактичну підготовку. У ході підготовки вони отримають всі необхідні знання, навички та спорядження, необхідне для виконання завдань у зоні проведення АТО.

23 2122

Також військові отримують додаткові можливості підвищення кваліфікації. Протягом трьох тижнів приймальна комісія у Військовій академії міста Одеса проводить навчальні збори з кандидатами, що хочуть підвищити професійних навички. Зокрема збільшено набір на спеціальності, за якими готують фахівців для Сухопутних військ, ВДВ та підрозділів спеціального призначення. Учасники АТО мають право на пріоритетний вступ.

35 31 32 3334

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар