РНБО: Після короткого затишшя бойові дії на сході України знову активізувалися

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Після короткого затишшя бойові дії на сході України знову активізувалися: кількість ворожих обстрілів наших позицій зросла вдвічі.

Як поінформував сьогодні на традиційному щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, незважаючи на відсутність фактів масового застосування важкого озброєння з боку противника на Луганському та Донецькому напрямках, обстановка залишається дуже напруженою, всупереч демагогії ватажків бойовиків.

На Луганському напрямку обстановка залишається достатньо напруженою, але контрольованою. Вчора бойовики активізувалися на сході області – в районі Щастя та Cтаниці Луганської, намагаючись дошкулити нашим підрозділам, що дислокуються на лівому березі Сіверського Донця. Також кілька епізодів порушення режиму тиші зафіксовано на північ від Первомайська – в районі смт. Донецький і сел. Золоте.

На Донецькому напрямку не припиняються перестрілки та мінометні обстріли наших позицій в районі сел. Луганське. Також було відбито напад ворожої ДРГ.

З огляду на стратегічне значення Світлодарської агломерації та місцевої ТЕС противник намагається знайти слабкі місця у нашій обороні як з південного, так і зі східного напрямку. В районі Горлівки триває відносне затишшя – зафіксовано лише кілька незначних збройних провокацій і кілька мінометних обстрілів в районі смт. Новгородське, де розташована залізнична станція Фенольна. Водночас, за оперативною інформацією, бойовики проводять ротацію задля посилення контингенту в районі Горлівської агломерації.

На захід від Донецька епіцентром бойових дій вчора була Мар’їнка, де перестрілки тривали цілий день. В цілому ситуація в районі аеропорту залишається незмінною – стабільно неспокійною і контрольованою з боку сил АТО.

На Маріупольському напрямку зафіксовано неодноразове застосування важкого озброєння з боку НЗФ. Зокрема, відбувся  потужний мінометний і артилерійський обстріли наших позицій в районі Гранітного і Новогригорівки. Також, у темну пору доби, противник здійснив ряд збройних провокацій під Павлополем з використанням великокаліберних мінометів і танків. В районі Широкиного фронт залишається стабільним.

Наразі відбувається інженерна розвідка зруйнованого села, після завершення якої розпочнеться його розмінування.

Вчора в межах Донецької та Луганської областей зафіксовано 2 польоти ворожих  безпілотників.

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 10 – було поранено.

Українські спецслужби затримали російського найманця з Ханти-Мансійського автономного округу, який воював на боці бандформування «ЛНР»

Через судимість за тяжкий злочин, скоєний у Росії, він вирішив поїхати на схід України та продовжити свій злочинний шлях спочатку у лавах бандформування «Прізрак», а згодом у банді Дрьомова. Його група займалася розвідкою в місцях дислокації сил АТО в районі Золотого, Первомайська та Попасної. Під час затримання у бойовика вилучено гранату РГД-5, 4 магазини з набоями до автомата АК-74 та рація. До Вашої уваги – відео з зізнанням російського найманця.

Українська влада відновлює пошкоджену інфраструктуру в Донецькій та Луганській областях

Фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій спільно з українськими військовими допомагають ремонтувати залізничну інфраструктуру неподалік Артемівська. Колії постраждали не тільки від обстрілів бойовиків, але й від мародерів, які викрали велику кількість контактного кабелю. На першому етапі робіт залізничники разом з військовими відновлюють пошкоджену колію та розчищають ділянку від обірваних дротів.

19 11 12 13 14 15 16 17 18

Українські правоохоронці тренуються влучно стріляти

У Харківському національному університеті внутрішніх справ є база для тренувань, – насамперед, тир, в якому можна відпрацьовувати навички влучної стрільби та правила поводження зі зброєю. Під керівництвом досвідченого інструктора бійці спецпідрозділу «Слобожанщина» тренувалися у стрільбі.

23 21 22

Триває підготовка молодого покоління захисників України

У Миколаєві майже 50 курсантів у Навчальному центрі Військово-Морських Сил ЗСУ склали присягу на вірність українському народу. Вони пройшли навчання включно з вогневою, стройовою, фізичною та психологічною підготовкою. Кращі курсанти отримали грамоти.

34 31 32 33

Водночас у Харківському університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба тривають навчальні збори з понад 600 студентами випускного курсу. Хлопці та дівчата копали окопи, орієнтувалися на місцевості та відпрацьовували дії підрозділу в обороні та наступі. Наприкінці тренування пройдуть бойові стрільби з автомату Калашникова.

46 41 42 43 44 45

Фахівці-психологи долучилися до роботи з мобілізованими гвардійцями

У харківських частинах Національної гвардії України розпочали роботу військові психологи. Необхідність цієї роботи виникла у зв’язку з підготовкою особового складу до виконання бойових завдань на Сході. Психологи мали собі за мету вивчити  морально-психологічний стан бійців, що були призвані за мобілізацією та їх психологічну готовність до виконання бойових завдань в зоні АТО. Головна мета цього заходу – визначити загальний настрій та готовність бійців перед проведенням чергової ротації. В майбутньому ця інформація буде корисною для підготовки військових психологів.

51 52 53 54 55 56 57 58 59

Українські артисти підтримують бойовий дух мобілізованих

До наметового містечка, де проходять підготовку мобілізовані нацгвардійці, завітав Академічний ансамбль пісні й танцю МВС України. Артисти ансамблю просто неба на фоні гаубиць влаштували справжнє свято для військових – завдяки майстерності артистів в таборі панувала тепла та дружна атмосфера.

69-1 61 62 63 64 65 66 67 68 69

Українці допомагають нашим захисникам

Одеські волонтери та приватні підприємці забезпечили військових саперів сучасним обладнанням. Зокрема, були доставлені розвантажувальні жакети, рації, міношукачі, навігатори, монокуляри, оптична труба та тепловізори. Усе це допоможе виконувати нашим бійцям свої бойові задачі ефективніше та врятувати безліч життів від вибухівки, яку закладають бойовики.

75 71 72 73 74

Триває ротація воїнів АТО

На Рівненщину повернувся зведений підрозділ артилеристів «Койот».Впродовж трьох місяців військові виконували бойові завдання – супровід військових колон в районі Артемівська.

Вдома бійців зустріли з хлібом-сіллю рідні, друзі, представники місцевої влади та багато українських патріотів. Також місцевий творчий колектив влаштував для героїв концерт.

86 81 82 83 84 85

Черговий акт міжнародної підтримки України

Сьогодні Парламентська Асамблея ОБСЄ прийняла резолюцію щодо викрадених громадян України, які незаконно утримуються в Росії. Більшість членів Парламентської Асамблеї засудили Росію за «очевидне, грубе та невиправне» порушення Гельсінських принципів, а також зобов’язань, які взяла на себе Росія як член Парламентської Асамблеї ОБСЄ та підписант Мінських домовленостей. Особлива увага в резолюції приділяється народному депутату України, члену української делегації в ПАРЄ Герою України Надії Савченко, кінорежисеру Олегу Сенцову та всім українським громадянам, які досі утримуються у російських в’язницях. Їхнє кримінальне переслідування названо «політично мотивованим», а сам факт викрадення та перевезення до Росії – незаконним.

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар