Кіровоградські медики готуються до епідемії холери

У Кіровограді, за даними минулорічного моніторингу, з 12 відібраних проб води було виявлено 4 позитивних на холерний вібріон: з водосховища на річці Сугоклея; на Ковалівському пляжі; з відкритого водоймища річки Інгул; Новомиколаївського пляжу.

Як повідомила кореспонденту Першої електронної газети начальник відділу Кіровоградського міжрайонного управління санепідемслужби Галина Сабадаш, за результатами цьогорічної перевірки водоймищ жодного позитивного результату на вібріон холери не виявлено.

“Незважаючи на те, що позитивних зразків поки не виявлено, перевірка водоймищ триває, – говорить Галина Василівна. – На сьогоднішній день  на Кіровоградщині немає явної загрози виникнення епідемії холери. Проте є ризик шлунково-кишкових розладів для тих, хто полюбляє купатися у місцевих водоймах. Особливо це стосується дітей”.

На вчорашній нараді  у начальника Охорони здоров’я у міськраді, 7 липня, проте було відзначено, що прогноз по холері на 2015 рік в світі залишається неблагополучним та не виключена можливість завозу інфекції та територію Кіровоградщини. Тому лікувально-профілактичні заклади міста готуються до локалізації вогнищ холери.

Останній спалах цього захворювання в Україні зареєстрований в 2011 році в Маріуполі Донецької області. За період спалаху зареєстровано 33 випадки захворювання та 24 випадки вібріоносійства холери. Спалах був викликаний токсикогенними штамами вібріонів, занесеними з іншої країни. Тоді дві третини хворих несвоєчасно звернулись за медичною допомогою, що значно ускладнювало заходи з ліквідації спалаху. Холера в Маріуполі тривала майже три місяці.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар