РНБО: Бойова активність противника зменшилась (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Минула доба позначилася зменшенням бойової активності противника. Зокрема, кількість фактів застосування важкого озброєння є мінімальною за останні 2 місяці. Проте ворожі провокації тривають, і сили АТО перебувають у повній бойовій готовності.

Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

На Луганському напрямку ввечері бойовики провели потужний мінометний обстріл м. Щастя, внаслідок чого пошкоджено 2 трансформатора та приміщення турбінного відділення Луганської ТЕС. Також вчора неодноразово зафіксовано перестрілки в районі Кримського, де противник намагається просунутися зі східного та південно-східного напрямку. Окрім цього, провокації із застосуванням стрілецької зброї сталися біля Золотого вже після заходу сонця. Окрім Щастя, фактів застосування важкого озброєння на інших рубежах оборони Луганського напрямку не зафіксовано.

На Донецькому напрямку відбулися дві збройні провокації противник у сел. Лозове, що входить до Світлодарської агломерації. Напад відбито. В районі Горлівки вже другий день зберігається режим тиші.

Ще два збройних інциденти із застосуванням мінометів та гранатометів НЗФ сталося південніше, в районі стратегічно важливої залізниці на перегоні Фенольна – Ясинувата. В районі аеропорту перестрілки між силами АТО та бойовиками відбувалися від Авдіївки до Мар’їнки практично цілий день.

На Маріупольському напрямку зафіксовано короткотривалий мінометний обстріл наших позицій в районі Новотроїцького. Також увечері відбулося бойове зіткнення між силами АТО та бойовиками в районі с. Богданівка, що між Волновахою і Комсомольським. На ділянці між Старогнатівкою та Азовським морем режим тиші дотримувався повною мірою.

За інформацією Державної прикордонної служби, вчора в межах Донецької та Луганської областей зафіксовано 4 польоти ворожих безпілотників. Також активізувалася російська авіарозвідка на адміністративній межі між Херсонською областю та тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим: виявлено 8 польотів БПЛА.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військовослужбовців немає, 3 – було поранено. Ці втрати сили АТО понесли на Луганському і Маріупольському напрямку.

Незважаючи на певне затишшя на фронті, НЗФ продовжують чинити перепони роботі місії ОБСЄ. Під час зустрічі заступника керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні з людиною, що називає себе «міністром оборони ДНР», бойовик визнав, що НЗФ мають сучасне обладнання, здатне глушити сигнал з безпілотників ОБСЄ. Таким чином, бойовики вже навіть не намагаються приховати, що отримують військове обладнання з країни-агресора, адже навряд чи такі речі можна купити у місцевому магазині, як стверджує російська пропаганда.

Українські спецслужби успішно затримують спільників бойовиків

Оперативники затримали інформатора бойовиків у Ясинуватському районі Донецької області, який передавав дані про дислокацію, особовий склад та озброєння ЗСУ у районі Авдіївки.

Також на Харківщині оперативники затримали трьох диверсантів, які намагалися налагодити торгівлю зброєю та боєприпасами для власного збагачення.

13 11 12

20-річний керівник групи на прізвисько «Кардинал» у серпні минулого року став до лав злочинного угрупування так званих «казаків» у складі бандформування «ДНР». Бойовик був розвідником ДРГ та брав участь у битві за Донецький аеропорт. Після повернення до Харківської області він збирав інформацію про дислокацію та пересування ЗСУ та вербував людей для здійснення терактів на території регіону.

На околиці Лисичанська на території зруйнованого заводу співробітники СБУ виявили схованку зі зброєю та боєприпасами. З неї вилучено понад 10 кг тротилу у шашках, гранати Ф-1 та РГД-5 із запалами, протипіхотну міну «МОН-50», та мінні електродетонатори.

23 21 22

Тривають заходи з недопущення розповсюдження зброї по всій території України

Правоохоронці зупинили на трасі Житомир-Чернівці автобус з двома військовослужбовцями, які везли з собою гранати РГД-5 та Ф-1, 3 кілограми пороху, тротил та значну кількість набоїв. Військових затримано і тепер їм загрожує до 12 позбавлення волі згідно з українським законодавством.

Також завдяки пильності місцевих мешканців, у районі вантажного порту Дніпропетровська СБУ вилучила 4 протитанкові міни марок ТМ-57 та ТМ-62.

43 41 42

Особи диверсантів встановлюються.

Триває ротація в підрозділах українських правоохоронців

Зведений загін працівників міліції райвідділів Львівщини виїхав у зону проведення АТО, де вони замінять своїх колег. 57 51 52 53 54 55 56

Міліціонери, які вирушають у зону АТО, забезпечені усім необхідним для несення служби та для виконання поставлених завдань. Родичі та колеги по роботі, що проводжали правоохоронців, побажали їм наснаги та мужності, аби з честю виконати поставлені завдання і щасливо повернутися додому.

Національні гвардійці пройшли курс тактичної медицини

У Дніпропетровську пройшли заняття з надання екстреної медичної допомоги для особового складу, який невдовзі має вирушити у зону бойових дій. Програма курсу включала всі необхідні компоненти надання медичної  та домедичної допомоги під час бойових дій та в надзвичайних ситуаціях. Отримані навички учасники відпрацьовували на практиці та під  час проведення «стрес-тесту», в умовах, наближених до бойових. Нагадуємо, що у мирний час підготовлена людина також може врятувати життя при техногенних катастрофах, надзвичайних ситуаціях та побутових травмах.

64 61 62 63

Українці допомагають дітям учасників АТО – перша група з Івано-Франківської області прибула на відпочинок у літні табори міста Генічеськ

Діти зможуть відпочити біля моря протягом 10 днів. Другий заїзд дітей запланований з 1 до 10 серпня.

72 71

Українці пам’ятають героїв, які віддали свої життя під час визволення Слов’янська та Краматорська рік тому

Неподалік від Слов’янської стели, волонтери, патріоти та всі небайдужі громадяни відкрили пам’ятник загиблим героям Олександру Серебрякову та Роману Менделю. На урочисте відкриття пам’ятника зібралися жителі двох звільнених міст та українські військові, які брали безпосередню участь у подіях річної давнини. Учасники мітингу вітали військових як героїв та дякували за мир та спокій, який запанував у містах після вигнання окупантів. Відзнаки від волонтерів отримали українські десантники Андрій Ткачук та Андрій Вашкур, які захищали блокпост, а також Анатолій Лебедєв, який підбив в бою ворожий танк. Також відзначили роботу волонтера Едуард Кулинич – рік тому він потайними стежками потрапляв на гору Карачун, Краматорський аеродром і блокпости, доставляючи продукти та спорядження для наших хлопців. Українські патріоти вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх військових, які віддали свої життя за свободу та незалежність України.

89-12 81 82 83 84 85 86 87 88 89 89-1 89-2 89-3 89-4 89-5 89-6 89-7 89-8 89-9 89-10 89-11

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру

Поширити:

Залишити коментар:

коментар