РНБО: затримано фінансового «касира» бойовиків (ФОТО, ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

На Луганському напрямку вчора протистояння між силами АТО та бойовиками розгорілося у районі Станиця Луганська – Щастя. Перестрілки різної інтенсивності тривали практично цілий день; у Щасті поранено двоє цивільних. Ще дві «гарячі точки» – с. Кримське і с. Золоте. Водночас слід відзначити, що фактів застосування важкого озброєння на цих рубежах оборони не зафіксовано.

На Донецькому напрямку противник продовжує вести «турбуючий» вогонь по наших позиціях на південь від Світлодарської агломерації. На північ і захід  Горлівки ворожих провокацій не зафіксовано.

Натомість продовжуються бойові дії на захід від Донецька, на широкій ділянці фронту від Авдіївки до Мар’їнки. Саме тут ворог зосередив найбільше важкого озброєння, і активно його застосовує, внаслідок чого під ворожим вогнем опиняються і населені пункти, що знаходяться на відстані 5-10 км від лінії зіткнення.

На Маріупольському напрямку після відходу противника з Широкиного активні бойові дії перенеслися північніше. За деякими винятками, вчора бойовики здійснювали провокації лише вранці – у Миколаївці, Старогнатівці та Чермалику. Окрім, стрілецької зброї противник провів ряд обстрілів наших позицій з мінометів та гаубиць.

Вчора в межах Донецької та Луганської областей зафіксовано 3 польоти ворожих безпілотників.

За фактами, які повідомив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко, за минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військових немає, 3 – було поранено.

З нагоди святкування Дня Військово-Морських Сил ЗСУ українські патріоти та влада привітали наших моряків у Одесі

16 11 12 13 14 15

Урочистості вперше проходили за новою європейською традицією вшанування військових та цивільних моряків. Близько 1 тисячі військовослужбовців ВМС мають статус учасників АТО, 15 мужніх моряків поклали своє життя у боротьбі за українську незалежність на сході держави, а 65 отримали поранення за час проведення АТО.

Міністр оборони генерал-полковник Степан Полторак  нагородив військовослужбовців та родини загиблих героїв.

29-3 21 22 23 24 25 26 27 28 29 29-1 29-2

Старший сержант Олександр Стрелюк, який героїчно загинув, захищаючи Батьківщину, був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Також за сумлінну службу та виконання бойових завдань у зоні АТО, троє офіцерів, старшина та матрос – отримали ордени «За мужність» ІІІ ступеня, двоє офіцерів нагороджені медалями «За військову службу Україні», а командир фрегата «Гетьман Сагайдачнийа капітан ІІ рангу Денис Іванін був нагородженний медаллю «За бездоганну службу» ІІІ ступеня. Загалом були нагороджені 147 військових моряків, ветеранів флоту та працівників морського та річного портів.

Служба безпеки України «на гарячому» затримала фінансового «касира» бойовиків

Мешканець Харкова за вказівкою ватажків злочинної організації «Міністерство державної безпеки ДНР» намагався зняти значну суму грошей з банківських депозитних рахунків та через Фонд гарантування вкладів за фальшивою довіреністю. В подальшому ці кошти передбачалося спрямувати на потреби бандформування «ДНР». Встановлено, що шахрай вже встиг обготівкувати та передати бойовикам близько 140 тисяч гривень.

PM601image002 PM887image004

Мешканці Маріуполя обороняють своє місто

Національні гвардійці співпрацюють з місцевими активістами-самооборонівцями, які тренуються на випадок наступу ворога. На прохання активістів самооборони бійці Нацгвардії допомагають їм у вивченні основ військової підготовки. За кілька занять самооборонівці під керівництвом досвідчених інструкторів з Одеси опанували ази сучасної тактики на полі бою. В майбутньому гвардійці планують розширити взаємодію та співпрацювати з приазовськими патріотами на регулярній основі.

37 31 32 33 34 35 36

Українські патріоти допомагають нашим захисникам

Військовослужбовці, що несуть службу неподалік Артемівська, отримали у подарунок електрогенератор від громади Ужгорода. Підприємець із Закарпаття передав генератор, який вже забезпечує електроенергією наших воїнів на передовій.

41 42

Історія про професіонала, який своїми знаннями й навичками відновлює боєздатність української армії

Старший прапорщик Дмитро Хівріч виконує обов’язки командира ремонтної роти. Його бойовий шлях почався майже рік тому, коли його батальйон отримав наказ на висунення в бік Амвросіївки. Потім Дмитро пройшов Іловайськ.

Старший прапорщик розповідає, що велика увага його ремонтної роти приділяється профілактичним роботам. Особлива гордість Дмитра Хівріча – відремонтовані двигуни автомобілів, які виглядають так, ніби щойно зійшли з заводського конвеєра. З таким надійним тилом, у наших бійців завжди буде надійна техніка для успішного виконання бойових задач, щоб продовжувати стояти на варті миру та територіальної цілісності держави.

53 51 52

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар