Трьом військовим з Кіровоградщини потрібні протези

Протезування в Україні нині – це важливе питання, яке, однак, найчастіше не потребує втручання закордонних спеціалістів. Особливо це стосується протезування нижніх кінцівок. Про це розповів Голова Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Артур Дерев’янко під час наради з питань соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей.

За останній час протезами вже забезпечили 93 військовослужбовців, ще 110 — чекають на таке лікування.

Найбільша проблема нині – з протезуванням верхніх кінцівок. Саме такі протези потрібні для 25 військовослужбовцям, троє з яких – родом з Кіровоградщини.

«Зважаючи на те, що значно зріс курс долара, передбачених державою 609 тис. грн на один протез не вистачає. Ми вже звернулись з проханням збільшити цю цифру до 1 млн грн», — розповів посадовець.

Артур Дерев’янко також нагадав, що держава протезує всіх безкоштовно та попросив не спекулювати на цій темі: «Мені відомо, що деякі псевдоволонтери збирали кошти на протезування для одного з військових. А такі випадки – це звичайне шахрайство, бо протезування в Україні є безкоштовним».

Окреслюючи основні напрямки роботи по забезпеченню санаторно-курортного лікування, чиновник залишився незадоволений якістю інформування військовослужбовців про можливі пільги: «Хочу наголосити на тому, що необхідно довести потрібну інформацію до тих, хто її потребує. І в той же час, слід чітко роз’яснити, що для отримання допомоги, необхідно оформити пільги».

Держава вже закупила близько 4,5 тис. путівок для оздоровлення військових. 25 млн грн спрямовано на соціально-професійну адаптацію військових запасу.

Розповів чиновник і про пошукову та меморіальну роботу: «Разом з Українським інститутом національної пам’яті ми плануємо створити Web-меморіал».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар