Кіровоградців чекає кіноклуб, майстер-клас і безконтактна сенсорна гра

6 липня у відділі обслуговування користувачів розпочинає роботу новий, липневий Літературний календар. Запрошуємо переглянути книжкову виставку «Невтомний шукач нового» до 115-річчя від дня народження українського письменника, журналіста, театрального критика  Юрія Смолича. Він народився 8 липня в Умані, в родині вчителя. Маленьким хлопчиком не раз із батьками бував у Софіївці. Дитячі враження від уманського диво-саду назавжди лишилися в пам’яті і пізніше вилилися на папір у автобіографічній повісті «Дитинство». Життя його було дивовижним, буремні юнацькі роки провів під стягами Української Народної Республіки, а завершив земний шлях у званні Героя Соціалістичної Праці. Дійсний Голова правління Спілки Письменників України (1971—1973), секретар правління СП СРСР (1971—1976). Делеґат з’їздів КПУ, профспілок УРСР, депутат Верховної Ради УРСР кількох скликань. Лауреат багатьох міжнародних, урядових республіканських і всесоюзних нагород. На виставці представлені видання, в т.ч. й сучасні, які розкривають життєвий та творчий шлях Юрія Смолича.

8 липня о 15.00 кіноклуб «Екран» запрошує на перегляд фільму «Казки для дорослих: Попелюшка / Fairy Tales – Cinderella, режисер – Пітер Лайдон Великобританія/ 2008, 57 хв;

Літня школа мистецтв для малих і дорослих запрошує на цікаві заняття з образотворчого мистецтва. 6 – 8 липня о 15.00  відбудеться майстер – клас «Дивосвіт Марії Приймаченко». Одним з поширених видів народного мистецтва, що здавна культивується на Україні, є декоративний розпис. На вас чекають  казкові птахи і тварини у квітково-рослинних декоративно-тематичних композиціях.  Попередній запис за тел.(095) 38 89 856 (Тетяна).

Щодня, крім неділі, з 10.00 до 19.00,  у відділі документів іноземними мовами (ІІ поверх) всі бажаючі можуть пограти в Kinect (безконтактна сенсорна гра). Щоб активізувати сенсор, не потрібно ніяких дротів і підключень, лише змахни рукою і грай. Поспіши до бібліотеки! Послуга коштує 3 грн. 50 коп. за 15 хв.

Нагадуємо, що Літній читальний зал „Бібліотека під зеленими вітрилами” працюватиме в суботу, 11 липня, з 14:00 до 18:00. Запрошуємо в міський парк культури і відпочинку «Ковалівський». Всі послуги надаються безкоштовно. Бажаєш бути обізнаним, успішним, і в той же час активно й цікаво проводити дозвілля, – приєднуйся!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар