Дорогами Кіровограда їздить гугломобіль (ФОТО)

 “Гугломобіль”, що проводить панорамну зйомку для сервісу Google Street View, сервісу компанії Google, сьогодні фотографує вулиці Кіровограда для оновлення зображення міста.

Google Street View  — функція панорамного перегляду вулиць по всьому світу, що надається через розширення Мапи Ґуґл та Ґуґл Земля. Вперше функція стала доступна 25 травня 2007 року і охоплювала декілька міст Сполучених Штатів. Сьогодні Street View охоплює 52 країни світу, а деталізація покриття ресурсу в окремих регіонах дозволяє переглядати навіть сільські дороги та міські підворотні.

Нагадаємо, що у 2010 році один мільйон євро або 1,4 мільйона доларів США заплатила компанія Google в Італії за те, що її машини, що знімають панорами вулиць, не були достатньо яскравими.  Італійці вважають, що машини для зйомки панорам повинні бути яскравими настільки, щоб кожен, хто їх забачить, встиг відвернутися від них, якщо не бажає потрапляти на карти світу. З тих пір автомобілі компанії Google, що здійснюють зйомку для оновлення картографічного сервісу, мають яскраве розфарбування і  відповідні наліпки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар