Противник продовжує збройні провокації під Горлівкою – РНБО

На Луганському напрямку обстановка залишається відносно стабільною – фактів масового застосування важкого озброєння на цій лінії оборони не зафіксовано.

Бойовики здійснили серію збройних провокацій із застосуванням мінометів та стрілецької зброї у другій половині дня у Станиці Луганській та вздовж Бахмутської траси – від Кримського до Золотого. Внаслідок обстрілів з боку бойовиків у Станиці Луганській є пошкодження житлових будинків та об’єктів інфраструктури.

На Донецькому напрямку противник продовжує збройні провокації під Горлівкою, зокрема вчора найбільш запеклі бої відбулися на півночі цієї агломерації – у Майорську. Південніше, на захід від Донецька, найгарячішими точками були Піски та Мар’їнка. Слід відзначити, що кількість ворожих провокацій та застосування важкого озброєння з боку НЗФ на цьому напрямку вчора були менш інтенсивними, ніж зазвичай.

На Маріупольському напрямку ситуація загострилася. Противник зосередив важке озброєння (танки та артилерію) поблизу лінії зіткнення і інтенсивно її застосовує. Внаслідок ворожих обстрілів під вогнем опинилися наші позиції у Богданівці, Старогнатівці та Широкиному і Бердянському. Традиційно бойовики активізуються у другій половині дня та у темну пору доби.

Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко.

Вчора у межах Донецької області прикордонні наряди та підрозділи ЗСУ зафіксували 2 польоти ворожих безпілотників.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військовослужбовців немає, 4 – було поранено. Це сталося під Донецьком та Горлівкою.

Служба безпеки України ефективно перекриває канали постачання ресурсів для ворога

Спецслужба заблокувала чергову спробу фінансування бойовиків через міжнародну платіжну систему на Житомирщині. Спільники бандитів зареєстрували 11 електронних гаманців, через які намагалися розпочати збір коштів для бойовиків. Реквізити були опубліковані на інтернет-ресурсах, що розповсюджували антиукраїнську пропаганду.

Завдяки налагодженій міжнародній взаємодії СБУ офіційно передала інформацію у головний офіс платіжної системи, яка відразу заблокувала ці гаманці.

Крім того, оперативники затримали двох мешканців міста Рубіжне Луганської області, які передавали бойовику «ЛНР» на прізвисько «Шаман» дані про розташування і маршрути пересування техніки та особового складу ЗСУ.

12 11

Під час обшуків у зловмисників були вилучені друковані карти з нанесеними позиціями та блокпостами сил АТО, гранати РГД-5 із запалами та набої.

Також у селищі Кірове Донецької області, оперативники затримали члена бандформування «ДНР». У нього вилучено гранатомет РГД-22, гранати різних систем і велику кількість набоїв.

21 22 23

Служба безпеки України попередила теракт на Луганщині. Бойовики заклали 400-граммову тротилову шашку з електродетонатором на узбіччі автотраси неподалік селища Борівське у районі Сєвєродонецька. Цією дорогою користуються як військові, так і мирні мешканці. Сили АТО вчасно виявили та знешкодили вибухівку.

Україна посилює співпрацю з західними партнерами у сфері безпеки та оборони

Верховна Рада України ратифікувала угоди про співпрацю між урядом та НАТО з підтримки та постачання. Відтак Україна матиме можливість отримувати підтримку від Альянсу у сфері постачання, технічного обслуговування, закупівлі товарів та послуг, транспортування, технічної допомоги та, найважливіше, проектів Трастового фонду НАТО. Крім того, парламент ратифікував Меморандум про домовленість між українським урядом та Організацією НАТО з питань зв’язку та інформації, що передбачає співпрацю у питаннях розвідки, спостереження та рекогносцировки в рамках програми НАТО «Партнерство заради миру».

Триває доставка гуманітарної допомоги на окуповану територію

Через контрольний пункт «Зайцеве», що на трасі Артемівськ – Горлівка, прослідували 2 вантажних автомобілі з медикаментами від міжнародних благодійних фондів.

Історія про справжню військову династію, де син гідно продовжує традиції гідності, честі та самовідданої служби Батьківщини

Майор Петро Третяк був заступником командира артилерійської батареї і віддав своє життя 6 серпня 2014 року під час боїв поблизу міста Красний Луч Луганської області. Мужньому офіцеру посмертно було присвоєно звання підполковника та нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня. Ці реліквії було урочисто вручено – сину героя – Андрію Третяку.

32 31

Андрій Третяк – курсант у званні молодшого сержанта. Він впевнений, що піде по стопах батька – стане офіцером по роботі з особовим складом, причому саме у тій артилерійській бригаді, де служив його батько.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар