Олександрійська гімназія-інтернат увійде до складу ліцею Короткова

Постійна комісія Кіровоградської облради з питань освіти, науки, культури, туризму, спорту, у справах сім’ї, молодіжної політики погодила проект рішення обласної ради про приєднання Олександрійської гімназії-інтернату до обласного загальноосвітнього НВК гуманітарно-естетичного виховання (гімназія-інтернат-школа мистецтв), яким керує Анатолій Коротков.

Про це йшлося на засіданні постійної комісії, передає кореспондент Першої електронної.

Таке об’єднання, зокрема, викликане змінами у законодавстві.

За словами голови постійної комісії Анатолія Короткова, рішенням Верховної ради були внесені зміни до Бюджетного кодексу України.

«З 1 січня з обласного бюджету можуть фінансуватися спеціалізовані школи-інтернати, ліцеї-інтернати, гімназії-інтернати, колегіуми-інтернати лише за умови, якщо не менше 70% кількості учнів, які здобувають освіту у цих навчальних закладах, є жителями інших населених пунктів, розташованих на території області, тобто – не кіровоградці», – пояснив Анатолій Єгорович.

Тому приєднання Олександрійської гімназії-інтернату, який має такий же профіль, як і ліцей Короткова, видається логічним. Олександрійський філіал стане структурним підрозділом кіровоградського закладу.

«Там навчається більше 200 учнів, за рахунок них ми також збільшимо кількість дітей з області», – зауважив Коротков.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар