На сесії міськради заговорили про зміну закону про декомунізацію

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

49-та сесія Кіровоградської міської ради, яка засідає сьогодні, 2 липня, розпочалася з «вільного мікрофону» – секретар міськради Іван Марковський дав слово усім, бажаючим висловитися.

Як повідомляє кореспондент Першої електронної газети, до депутатів першим звернувся голова громадської організації «Рідний Кіровоград» Андрій Табалов.

“У мене дві пропозиції: прийняття закону про місцевий референдум і прийняття змін до закону про декомунізацію, щоб громада вирішувала, чи варто їм перейменовувати місто і як саме, – зазначив Табалов. – Особисто я за перейменування. Тому прошу підтримати звернення до народних депутатів України про це. Давайте разом вирішувати, як буде називатись наше місто”.

Депутат міськради Олег Краснокутський озвучив депутатам звернення депгрупи міськради “Рідний Кіровоград” до ВР з проханням внести зміни до закону про місцеві референдуми, щоб на основі місцевого референдуму містяни обрали нову назву для Кіровограда.

Дане звернення підтримали 45 з 63 депутатів.

Нагадаємо, закон про декомунізацію («Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки») прийнято Верховною Радою і затверджено Президентом – 9 квітня і 15 травня 2015 року відповідно.

Згідно з законом про декомунізацію, протягом 6-місячного терміну на усій території України будуть демонтовані пам’ятки тоталітарного радянського режиму, переіменовано населені пункти, вулиці тощо.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар