Кіровоградська “Наймичка” вчергове підкорила столицю

Напередодні  Дня Конституції України, 26 червня, у Малому залі Київського планетарію відбулися заходи чергового етапу Всеукраїнської культурно-мистецької, суспільно-політичної, науково-просвітницької патріотичної акції «ШЕВЧЕНКО ЄДНАЄ УКРАЇНУ», які Товариство «Знання» України організувало до свята та присвятило 170-річчю від дня появи друкованого видання «Кобзар» Тараса Шевченка.

Ведучим заходу був заслужений діяч мистецтв України Василь Васильович Неволов – кандидат мистецтвознавства, професор, член національних творчих спілок: письменників, журналістів, театральних діячів.

Він коротко познайомив з програмою, а також представив присутнім учасників свята, серед яких був і колектив Кіровоградського академічного обласного театру ляльок на чолі з головним режисером, заслуженим артистом України Анатолієм Поляком.

У рамках заходів проводилася ще одна акція – «Рушник єднання», ідейними натхненниками та організаторами якої є наші земляки – Тамара і Микола Степаненки. Кілька років тому вони зібрали десяток майстрів-вишивальників за одним полотном, яке за час існування побувало у багатьох куточках країни і тих міст, де жив і працював Тарас Шевченко. А завдяки вправним рукам понад півтори тисячі талановитих майстрів перетворилося у справжній витвір мистецтва (два роки тому до майже сакральної творчості долучалися і кіровоградські майстри). Тож і цього дня кожен присутній умілець мав змогу залишити на Шевченковому Рушникові свої стібки. Микола Георгійович щиро привітав колектив наших лялькарів за долучення до творчості великого Кобзаря і презентував на згадку свій 3-томник про історичні події в Україні за роки незалежності, а також маленьку копію Рушника, які і вручив Анатолію Поляку.

Після літературно-музичної композиції у виконанні артистів героїчного театру «Пам’ять», до слова запросили режисера-постановника вистави «Наймичка», заслуженого артиста України Анатолія Поляка, який познайомив присутніх із втіленням своєї мрії на сцені Кіровоградського театру ляльок та виконавцями Шевченкової поетичної драми. Після перегляду вистави, яку неперевершено зіграли наші актори – заслужена артистка України Вікторія Ставріаніді-Стогодюк та Іван Кучерук, публіка аплодувала стоячи. Довго ще крутилися у головах наших митців приємні вигуки «Браво Кіровоградському театру ляльок!», «Слава акторам!»

Після закінчення програми Василь Неволов та Василь Кушерець висловили бажання продовжити творчу співпрацю і пообіцяли всіляко сприяти кіровоградським митцям в організації виступів перед київськими студентами та школярами.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар