Бойовики обстрілюють українських військових з градів (РНБО)

На Луганському напрямку вчора вранці, ще до сходу сонця, противник відкрив вогонь з РСЗВ «Град» та 122-мм гармат в районі Золотого та Врубівки. Підкреслюємо, що с. Врубівка перебуває у тилу – відстань до фронту становить понад 15 км. За фактами, які повідомив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко, пізно ввечері бойовики провели обстріл наших позицій у Новотошківському та Станиці Луганській. Внаслідок цих варварських акцій ремонт інфраструктури та повне відновлення електро- і водопостачання у Станично-Луганському районі залишається ускладненим.

На Донецькому напрямку обстановка залишається найбільш складною і принципових змін не зазнала. Вчора ввечері відбулася перестрілка між силами АТО та бойовиками у Луганському та Ленінському: зафіксовано використання танків та мінометів НЗФ.  Точки найбільшого напруження у передмістях Донецька – Піски та Мар’їнка.

На Маріупольському напрямку, незважаючи на брехливі заяви ватажків бандформування «ДНР», тривають збройні провокації проти сил АТО у Широкиному.

Факти порушення перемир’я з боку НЗФ фіксуються щогодинно. Окрім стрілецької зброї і мінометів, застосовується і важке озброєння – 122-мм гармати та реактивні установки «Град-П».

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 10 – було поранено. Ці втрати сили АТО понесли на Донецькому напрямку.

Молоді українські офіцери вдосконалюють свої бойові навички

На базі зенітно-ракетної бригади Повітряних Сил ЗСУ дейтенанти виконали стрільби з протитанкових гранатометів, швидкісну стрільбу з автомата Калашникова, метання ручних гранат та інші бойові задачі. Значна увага також приділялася спеціальній, технічній, військово-медичній та психологічній підготовці офіцерів.

  12 13

Також у Запоріжжі пройшли навчальні збори з військовозобов’язаними зі складу стрілецького батальйону. Протягом чотирьох днів бійці провели курси з тактичної, вогневої та інших видів підготовки.

  22 23

Донецькі правоохоронці посилено тренуються діяти в умовах бойових дій

Для проведення щоденних тренувань залучаються досвідчені фахівці з надання першої медичної допомоги, рукопашного бою, тактико-вогневої підготовки.  Спецпідрозділ «Сокіл» бере участь у проведенні спецоперацій з пошуку та затримання озброєних злочинців, розкритті тяжких кримінальних правопорушень, реагує на всі резонансні злочини. Крім того, бійці «Соколу» забезпечують охорону громадського порядку у великих містах, патрулюючи вулиці у складі груп швидкого реагування. Боєздатність підрозділу перевіряється щоденно під час реальних завдань з виявлення бандитів.

39-2      36

Українські спецслужби затримують спільників бойовиків

СБУ затримала у селищі Березове Донецької області громадянина Росії – агента Федеральної служби безпеки РФ. У жовтні минулого року він вперше прибув до окупованої частини Новоазовського району. Під приводом супроводу доставки оптики для зброї та засобів маскування, він налагодив контакти з бойовиками так званої «ДНР». Шпигун зізнався, що був завербований російською спецслужбою у 2008 році.

Останнім часом російський агент перебував на посаді радника ватажка бандитів на прізвисько «Грек», який знаходиться у Дебальцевому. До Вашої уваги – відеозізнання шпигуна.

Завдяки пильності місцевих мешканців наші оперативники у Маріуполі затримали жінку – інформатора бандформування «ДНР». Вона передавала ворогу інформацію про облаштування опорних пунктів та інженерних споруд приазовського міста. Куратором шпигунки теж була жінка – резидент так званої «розвідки ДНР» на прізвисько «Баба Лєна».

Крім того, на Луганщині у Сєвєродонецьку затримано ще двох поплічників бойовиків, які збирали інформацію про переміщення та розташування українських військ.

Просимо громадян надавати допомогу українським спецслужбам та правоохоронцям у виявленні ворожих диверсантів. Безпека українського народу і держави залежить від кожного з нас.

Також українські правоохоронці спільно зі співробітниками Державної фіскальної служби затримали найбільшу партію контрабанди з початку проведення антитерористичної операції.

На тимчасово окуповані території намагалися переправити 700 тонн харчів, які були приховані під металургійним шлаком в 11 залізничних вагонах. Продукти призначалися для бойовиків, але завдяки професійним діям правоохоронців проросійським бандформуванням доведеться вгамувати свої апетити. До Вашої уваги – відео затримки контрабандного вантажу.

Українські правоохоронці вилучають нелегальну зброю в зоні АТО

Працівники Мар’їнської міліції виявили автомат Калашникова та 71 набій до нього у будинку мешканця Красногорівки. За словами власника автомата, зброю та набої йому видали бойовики «ДНР» рік тому. Чоловік зізнався, що з цією зброєю він здійснював чергування на контрольно-пропускному пункті біля захопленого військкомату. Коли місто було звільнено від бойовиків, чоловік залишився вдома, сховавши зброю. Наразі підозрюваний перебуває під арештом, тривають слідчі дії.

64 61

Триває ротація в підрозділах сил АТО

До Одеси прибули військовослужбовці 28-ї окремої механізованої бригади. Впродовж тривалого часу, вони захищали рубежі нашої Батьківщини від російських загарбників. Для військовослужбовців одесити влаштували імпровізований коридор слави, вигукуючи слова подяки та патріотичні гасла. Нагадуємо, що саме бійці «двадцять вісімки» відбили ворожий напад на Мар’їнку місяць тому.

79 71   76 77

Працівники роти патрульної служби міліції Харківщини вирушили в зону проведення АТО для охорони громадського порядку та боротьби зі злочинністю. Харківські міліціонери будуть задіяні для посилення українських позицій, забезпечення правопорядку, антидиверсійної діяльності. Бійці цього підрозділу відмінно володіють тактичними навичками, добре озброєні та мають надійні засоби індивідуального захисту.

87 81

Поширити:

Залишити коментар:

коментар