Блиск і злидні кіровоградських прокурорів

У Кіровоградській облпрокуратурі прокурори відрізняються скромністю і навіть аскетизмом. Так, облпрокурору Анатолію Коваленко доводиться жити в орендованій квартирі і їздити на чужому автомобілі. Незважаючи на те, що сім’я першого зама облпрокурора Анатолія Гоя два роки тому заробила за кордоном (ймовірно в РФ) 1 млн. 360 тис. руб., прокурор з подружжям взагалі не має даху над головою, навіть орендованого. 

Знімає скромне житло і зам облпрокурора Олексій Варакін. А ось його колега – Віктор Приходько – єдиний, хто з усією верхівки облпрокуратури має свою квартиру, проте на скромну зарплату тягне на собі всю безробітну сім’ю.

«Життя в оренду» облпрокурора Коваленко

Анатолій Коваленко зайняв крісло кіровоградського облпрокурора в лютому поточного року. Для Кіровоградщини він людина не нова. Він був прокурором ще до 2000-х, після чого перебрався в ГПУ (генеральна прокуратура України). Через 6 років роботи в главку, Коваленко був переведений до Одеси, де очолив міську прокуратуру. З цієї посади він нібито пішов за власним бажанням. За неофіційною інформацією, переведенню прокурора передував конфлікт «інтересів» з мером Олексієм Костусєвим, і це при тому, що під час «засідання» в кріслі керівника одеської прокуратури, його дружина Анжеліка трудилася на посаді директора Департаменту туризму Одеси.

Після цього Коваленко почав трудитися на посаді начальника одного з відділів Одеської облпрокуратури. Відразу ж заговорили про «необережності» прокурора, звинуватили в «кришуванні» нечистих на руку бізнесменів.

Але, на відміну від щедрих одеських комерсантів, прокурор багатством не хвалиться. Так, ще два роки тому на Одещині заробіток прокурора був трохи більше 331,2 тис. грн, з них 192,5 тис. грн – зарплата, 13 тис. грн – матеріальна допомога. Цікаво, що в декларації за 2013 загубилися походження ще близько 100 тис. грн.

Уже в 2014-му доходи Коваленко значно впали і склали лише 187,7 тис. грн. Проте стабільними два роки поспіль залишаються доходи його родини. Зарплата дружини прокурора становить 22,8 тис. грн на рік.

Коваленко  має орендовану квартиру на 75 кв. м. Ще у 2013-му Коваленко платив за дах над головою 3360 грн на рік. У 2014-му, в декларації не вказано жодних витрат. Своєї нерухомості у головного законника Кіровоградщини немає, а ось на його сім’ю записана земельна ділянка в 1000 кв. м.

Їздить новий шеф облпрокуратури на орендованому Volvo ХС 90 2012 р.в. (Б / у коштує близько 850 тис. грн.). За прокат авто в 2013-му прокурор заплатив 3900 грн, А вже в 2014-му витрат на оренду транспорту за прокурором також не значиться. Зате у сина та дружини прокурора у власності цілих два авто – Volvo ХС60 2010 р.в. (Б / у коштує близько 460 тис. грн) І Hyundai i30 2012 р.в. (Б / у коштує близько 570 тис. грн).

Мільйон з-за кордону прокурора Гоя

Анатолій Гой зайняв пост першого заступника кіровоградського облпрокурора у квітні 2015-го. До цього він працював в заступником херсонського облпрокурора. Кіровоградщина для нього – практично рідне місто. Адже саме тут починалася прокурорська кар’єра Гоя. Аж до 2004-го він числився на посаді слідчого міських і районних прокуратур і був начальником одного з управлінь облпрокуратури. Пізніше, в якості начальника одного з відділів міськпрокуратури, був відправлений до Севастополя.

Гой, як і його шеф, незважаючи на цілком пристойні, а точніше – дохідні посади, похвалитися «скарбами» навряд чи може. Торік прокурору вдалося заробити тільки 204,9 тис. грн. Ще у 2013-му його доходи були вищими на 50 тис. грн, а два роки тому Гой заробив 256,8 тис. грн, з них 171,6 тис. грн – зарплата, 11,2 тис. грн – матеріальна допомога, 84,8 тис. грн – інші види доходів.

Погіршилося матеріальне становище і його сім’ї. Дохід прокурорського подружжя за минулий рік склав лише 2,9 тис. грн. А ще два роки тому сім’я прокурора заробила за рік 469,3 тис. грн, З них лише 15,9 тис. грн – зарплата, 453,3 тис. грн – дохід від продажу майна. Крім того, за межами України (ймовірно в РФ) у 2013-му сім’я Гоя заробила 1 млн 360 тис. рублів (еквівалент у гривні – 453,3 тис.).

При таких доходах у прокурора досі немає своєї нерухомості, а на його сім’ю записано лише дві земельні ділянки в 500 кв. м і 400 кв. м, так що, де живе прокурорське подружжя зовсім незрозуміло. Цікавий той факт, що в декларації Гоя навпроти графи «квартира» від руки написано «в користуванні». Виходить, все ж хоч якийсь кут у прокурора є? На роботу, якщо вірить декларації, прокурор їздить на раритетному Mersedes 1995 р.в. (б/у коштує близько 140 тис. грн). У той час, як його родина має Lifan 2011 р.в. (б/у коштує близько 300 тис. грн). і Volkswagen 2002 р.в. (б/у коштує близько 140 тис. грн).

Скромність – друге ім’я прокурорів Приходько і Варакіна

Замісник облпрокурора Віктор Приходько почав кар’єру з помічника прокурора у рідній Олександрії Кіровоградської області. До свого призначення в заступники облпрокурора у квітні поточного року, він значився міжрайонним Світловодськ прокурором. Доходи Приходько, як і його колег, також не відрізняються особливою розкішшю. За 2014-й рік замісник облпрокурора заробив лише 148,3 тис. грн. На цю суму він утримує сина і дружину. З нерухомості у Приходько квартира в 65 кв. м, а у його родини – квартира 89 кв. м. Їздить прокурор на Honda CR-V 2008 р.в. (б/у коштує близько 350 тис. грн).

Ще один заступник облпрокурора, призначений у квітні 2015 року, Олексій Варакін – теж з місцевих. Народився у Кіровограді, почав свою кар’єру на посаді слідчого Знам’янської міжрайонної прокуратури, також був замом прокурора Кіровського району.

Живе Варакін в орендованій квартирі площею 35 кв. м, а на роботу їздить на міському автобусі. А ще в 2013-му прокурор взагалі жив під «відкритим небом», навіть орендованої нерухомості в його декларації не значилося. Минулорічний дохід прокурора склав лише 166,9 тис. грн, це на 30 тис. грн більше, ніж два роки тому. У 2013-му зарплата Варакіна була 136,1 тис. грн. Удвічі зросли заробітки сім’ї законника. У 2014-му прокурорська родина заробила 207 тис. грн, а ще в 2013-му її зарплата становила 111,3 тис. грн.

 

 

За матеріалами “Прокурорської правди”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар