Чи є російські війська в Україні? (ІНФОГРАФІКА)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Чи є російські війська в Україні? На це питання у Центрі дослідження масової електронної свідомості відповіли близько 68 тисяч українців, росіян та білорусів.

Центр діє в соціальній мережі Вконтакті й має 8,5 тисяч підписників, але завдяки репостам у деяких голосуваннях беруть участь і більше 50 тисяч респондентів.

Соціологічний центр ЦДМЕС запитав у користувачів соціальних мереж, чи присутні, на їхню думку, в Україні російські військові. Свою думку з цього приводу висловили близько 68 тисяч респондентів, з яких 63,2% вказали, що проживають в Росії і 22% сказали, що є резидентами України.

Половина опитаних росіян впевнені, що війська федерації є в Україні

Половина (близько 53%) опитаних з Росії впевнені, що російська армія цілком або окремими підрозділами бере участь у конфлікті на південному сході України. 35,3% вказали, що на південному сході України присутні окремі підрозділи кадрових військових, такі як розвідники, спецназ ГРУ і т. д. А ще 18,8% заявили, що російська армія бере активну участь у конфлікті.

При цьому майже 17,2% респондентів з Росії вважають, що на боці ополченців з ЛНР і ДНР воюють виключно військові-відпускники на добровільних умовах. Варто сказати, що офіційно Росія категорично заперечує присутність своїх військових у зоні конфлікту на сході України, але визнає, що там можуть знаходитися добровольці з РФ, які прибули за своєю ініціативою.

17,9% росіян сказали, що російських військових, на їхню думку, на Україні немає – там воюють тільки ополченці і добровольці з Росії без військових звань.

56% респондентів із Донецька: російські війська є в Україні

Українські респонденти майже одноголосно заявили, що російська армія, так чи інакше, бере участь у луганських і донецьких зіткнення, таку відповідь дали 85% опитаних. Найчастіше українські користувачі соціальних мереж говорили про те, що в конфлікті бере участь армія в цілому (61,8%), рідше, що армія представлена ​​лише окремими підрозділами (23,3%). Українська влада неодноразово звинувачували Москву в підтримці ополченців на сході України, а також заявляли про безпосередню участь російських військових у боях.

Думка про відсутність на південному сході російських військових підтримали лише 8,3% опитаних українців.

Серед жителів Донецька 56% респондентів відповіли, що російська армія бере участь у боях на Донбасі. І тільки 20% на стороні ДНР воюють лише ополченці і добровольці з Росії без військових звань.

Білорусія: війська федерації є в Україні

Більше половини опитаних жителів Білорусі теж впевнені, що російські професійні військові в Україні присутні (64%). І лише чверть білорусів впевнені, що професійна армія в даному конфлікті не бере ніякої участі.

Незважаючи на те, що Центр дослідження масової електронної свідомості російського походження, результати опитування висловлюють виважену точку зору. А для вас є російські війська в Україні?

Поширити:

Залишити коментар:

коментар