Кіровоградщина заборгувала майже 150 млн грн за комунальні послуги

У травні поточного року жителям Кіровоградщини за житлово-комунальні послуги нараховано 58,3 млн грн, що у 2, 4 рази більше порівняно з травнем минулого року. При цьому заборгованість населення становить 141,9 млн грн. У середньому ж щомісячно на послуги ЖКГ жителі області витрачають 313,11 грн.

У травні поточного року населенню області нараховано за 58,3 млн грн, що у 2,4 рази більше порівняно з травнем минулого року. Рівень оплати населенням житлово-комунальних послуг, включаючи погашення боргів попередніх періодів, за травень у 15 районах області вищий за 100%. Найвищий рівень оплати відзначався у Кіровоградському, Бобринецькому, Устинівському, Олександрійському та Компаніївському районах – повідомляють Першій електронній газеті у прес-службі головного управління статистики у Кіровоградській області.

Заборгованість населення за централізоване опалення та гаряче водопостачання становила 64,1 млн грн, з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій – 30,3 млн грн, газопостачання – 25 млн грн, централізоване водопостачання та водовідведення – 21 млн грн, вивезення побутових відходів – 1,5 млн грн.

У травні поточного року мали борг за 3 місяці та більше: за централізоване опалення та гаряче водопостачання – 35,1% власників особових рахунків, з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій – 24,3%, газопостачання – 11,3%, централізоване водопостачання та водовідведення – 9,6%, вивезення побутових відходів – 7,2%.

За спожиту електроенергію сплачено 23,6 млн грн, що на 29% більше порівняно з відповідним місяцем минулого року.

Середні нарахування за житлово-комунальні послуги на одного власника особового рахунку у травні порівняно з відповідним місяцем минулого року збільшилися на 83,4% і з урахуванням електроенергії (із розрахунку 150 кВт·год) становили 313,11 грн. Найбільше зросли середні нарахування у Новгородківському, Світловодському, Знам’янському районах та Знам’янці.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар