Донька першого заступника мера очолила “Опозиційний блок” в Олександрії

Юлія Білоус, донька першого заступника Олександрійського міського голови Людмили Давиденко очолила міську організацію «Опозиційного блоку».

Реєстрація міської організації на чолі із вказаною особою відбулась 9 червня. Місцем реєстрації організації, ймовірно, зазначено домашню адресу керівника, бо зазначено не тільки номер будинку, але й окрему квартиру в багатоквартирному житловому будинку – повідомляють «Олександрійські новини».

Юлія Білоус відома не тільки тим, що має близькі родинні зв’язки із посадовцем вищого рівня Олександрії, але й тим, що фігурувала у гучному корупційному скандалі, так як була одним із засновників підприємства “Управляюча компанія 2011” разом з родичами та близькими інших перших керівників виконавчої влади м. Олександрії, включаючи мера С. Цапюка та всіх його тодішніх заступників. Ця компанія, як відомо, за непрозорою корупційною схемою отримала в оренду КП “Олександрійський центральний ринок”. Після гучного корупційного скандалу, в т.ч. із силовим розгоном мітингу підприємців, в якому взяли участь навіть представники виконавчої влади міста, ринок змусили повернути у комунальне управління.

Крім того прізвище Юлії Білоус фігурує і в іншому корупційному скандалі, що розпочався в Олександрії. Так чоловік Ю. Білоус, зять Людмили Давиденко – Андрій Білоус, отримав у оренду, а потім у приватну власність приміщення колишньої комунальної аптеки № 150 за дуже непрозорих сумнівних обставин. Громадськість міста та ЗМІ стверджують, що передача цього комунального майна у приватні руки відбулась поза межами законодавства і містить в собі ознаки кримінального правопорушення з боку міських посадовців. Олександрійським міським відділом міліції за цими фактами відкрито відповідне кримінальне провадження за № 12015120070000264. Кримінальне провадження відкрито за ознаками злочину, передбаченого статтею 233 Кримінального кодексу України, якою караються правопорушення щодо незаконної приватизації державного чи комунального майна. Підставою для роботи правоохоронців є те, що приватизація приміщення аптеки відбулась з явним порушенням правил передачі комунальної власності у приватну власність. Є підстави вважати, що комунальна власність була протиправно продана дешевше майже на 2 мільйони гривень.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар