Екіпаж СДК “Кіровоград” відсвяткував 44-річчя корабля (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

27 червня екіпаж СДК “Кіровоград” святкував 44-річчя  корабля. Привітати моряків приїхала і делегація з міста Кіровограда на чолі з Директором комунального підприємства «Управління будинками Кіровоградської міської ради» Миколою Кучером.

“Екіпажу СДК “Кіровоград” є чим пишатись. Корабель пройшов славний бойовий шлях, за його кормою залишився не один десяток тисяч миль. Тут служать найкращі моряки Кіровоградщини, якими пишаємось і ми, український флот!”, – зазначив   Микола Кучер, вітаючи моряків.

Читайте також: В гостях у екіпажу “Кіровограда”: про вірність присязі, народу і флоту

Довідка.

Середній десантний корабель «СДК-137» було збудовано на Гданській Північній верфі, що у Польщі. Корабель було спущено на воду 31 грудня 1970 року, а 31 травня 1971 «СДК-137» було прийнято до складу 39-ої дивізії морських десантних сил (39-я ДІМДС), яка базувалася на Кримській військово-морській базі (Донузлав).

Восени 1973 року корабель у складі Середземноморської ескадри, маючи на борту підрозділ морської піхоти, знаходився в зоні збройного конфлікту Ізраїлю та Єгипту. Під час цього бойового походу екіпажем корабля була відбита атака ізраїльського F-4 Phantom. Літак було збито, а один член екіпажу був нагороджений радянським орденом Червоної Зірки.

Після розділу Чорноморського флоту СДК-137 у квітні 1994 року відійшов до України, де отримав найменування U-401 «Кіровоград». З 10 січня 1996 року — знаходиться у складі ВМС України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар