На Кіровоградщині затримки із оформленням субсидії через повільні комп’ютери

На Кіровоградщині активно реалізується постанова кабміну №106 про новий порядок призначення субсидій. Працівники Укрпошти доставили бланки заяв про призначення субсидій до 425 тис. домогосподарств Кіровоградшини. Заяви подали 53 тис. нових домогосподарств і 38 тис. тих, які вже раніше отримували субсидії. Загалом до управління надійшло 91 тис. справ на отримання субсидій. Це у два рази більше, ніж минулого року. Для фінансування субсидій на 2015 рік передбачено 321 млн грн, що в 4 рази більше, ніж минулого року. По 30 тис. справ вже прийняли рішення. З них 1225 заявникам відмовили (3% від опрацьованої кількості справ). Інші заяви задоволено.

Таку статистику озвучив під час апаратної наради директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олександр Догаров. Поруч з тим, начальник поділився і з проблемами, які атакували соціальну сферу Кіровоградщини

За словами Олександра Догарова на сьогоднішній день Кіровоградщина потребує 95 вакансій у підрозділах соцзахисту, але фахівці не хочуть іти на роботу через низьку зарплату. Наприклад, у Добровеличківському районі вже 3 місяці немає керівника управління. Там призначенням субсидій займається людина, яка не є фахівцем у цій галузі, але навчилась через елементарну необхідність. Також великою проблемою є відсутність елементарної оргтехніки. Ті комп’ютери, які є (і то далеко не в усіх територіальних підрозділах) працюють вкрай повільно. Тому процедура призначення однієї субсидії займає до півгодини.

“Ми вже давно просили вжити методично-організаційних заходів і покращити стан матеріально-технічного забезпечення, бо в таких умовах працювати просто неможливо, говорить Догаров. – Також ми працюємо з застарілим програмним забезпеченням, яке не дозволяє автоматично призначати субсидії по вже розглянутих справах. Кожного разу кожному абоненту доводиться вручну обраховувати і призначати субсидії. Нарешті з бюджету виділено 1,7 млн грн на придбання 114 комп’ютерів. Але проблему програмного забезпечення це не вирішить”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар