У Кіровограді відбувся благодійний «Ярмарок здоров`я» (ФОТО)

27 червня в обласному краєзнавчому музеї відбувся благодійний «Ярмарок здоров`я» до Міжнародного дня боротьби проти зловживання наркотиками та їх незаконного обігу.

Як повідомила Першій електронній газеті сцеціаліст ОБФ «Повернення до життя» та організатор акції Олена Данілова, мета заходу – залучення молоді до здорового способу життя, показ альтернативних методів проведення вільного часу та участь у благодійній справі.

Незважаючи на погодні умови до акції долучилися кількадесят дітей з батьками. Кожен кіровоградець міг знайти для себе щось корисне. А ще до акції долучилися  та надали свої вироби і кіровоградські майстрині. Талановита рукодільниця Ірина Ігнатьєва пропонувала прикраси та аксесуари із ниток, полімерної глини та тканини.

Кожному відвідувачу майстриня  Наталя Мєдвєдєва пояснювала як зробити дитячі прикраси для волосся та залюбки віддала прикраси дітям в центр ЛЖВ. Як вишивати хрестиком показувала наочно на власних картинах і рукодільниця  Катерина Яцук, а з якими думками потрібно варити ароматичне мило розповідала  Вікторія Чєчуріна. Увагу кіровоградців привернули уваги м`які ароматичні іграшки у вигляді тварин, які запропонувала Кіровоградська міська громадська організація захисту тварин «БІМ».

Настрій ярмарку створювали молоді кіровоградські музиканти. Розпочала концертну програму учениця музикальної школи № 4, лауреат Всеукраїнських та обласних конкурсів Чумаченко Анна, яка додала акції неповторного українського колориту.

Вже знані Марія Моренко та  Коля Папуша дарували публіці авторські пісні, які знала та підспівавала сама публіка.

У перервах між виступами проводили тематичні конкурси та дарували корисні подарунки. Розважала гостей одна з ведучих дуету «Хороший та поганий ведучий» Катерина Рисленко. Насичена програма підбадьорювала та обєднувала публіку. Для активної участі у конкурсах на сцені створювалися дуети та цілі команди.

Після 16.00 розпочалася програма для справжніх рокерів. На захід завітали гурти «Йдемо на захід», «Само собой» та «Проти течії». Шалена енергетика та настрій вирували у приміщенні музею та змушували всіх відвідувачів підспівавати, підсвистувати та пританцьовувати.

Під час  акції «Ярмарок здоров’я» була проведена профілактично-інформаційна робота щодо зменшення ризикованої поведінки серед молоді, також бажаючі пройшли безкоштовне експрес-тестування на ВІЛ/гепатит С та отримали консультації від спеціалістів фонду «Повернення до життя». На території ярмарку можна було отримати інформаційну літературу та засоби індивідуального захисту.

 Символічно, що акція відбулась у День молоді.  Організатори зазначають, що наша молодь – найкраща у світі і хотілося б, аби вона була здоровою і щасливою!

Всі зібрані кошти під час ярмарку передалися Кіровоградському обласному відділенню Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» на розвиваючі заняття в центрі денного перебування дітей клієнтів.

Катерина Рисленко для Першої електронної газети.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар