Терористи активізують наступ (РНБО)

На Маріупольському напрямку противник підтягнув великокаліберну артилерію до лінії зіткнення і активно її застосовує. Зазвичай провокації здійснюються у темну пору доби, коли спостереження ускладнене. Зокрема, вчора ввечері НЗФ розпочали потужний артилерійський обстріл наших позицій у Широкиному та Старогнатівці. Вогонь вівся з боку Саханки, де зосереджені гармати і 120-мм міномети противника, та з боку Новоласпи, де розгорнуті ворожі САУ і танки.

На Донецькому напрямку оперативна обстановка залишається незмінною. Бойові дії на ділянці між Мар’їнкою та Авдіївкою тривають цілодобово,  а після заходу сонця НЗФ починають активно застосовувати заборонене озброєння, яке розгорнуто по всій лінії фронту, в тому числі і у житлових кварталах Донецька. Внаслідок вогню великокаліберної зброї НЗФ під вогнем опиняються і населені пункти на відстані 5-8 км від лінії зіткнення.

В районі Горлівки обстановка залишається відносно стабільною, провокації ворога мають поодинокий характер, проте використання танків з боку НЗФ свідчить про накопичення значних сил противника на цьому плацдармі.

На Луганському напрямку на початку минулої доби відбулося зіткнення між силами АТО та ворожою ДРГ у складі до 5 осіб. Противник відступив. Також не припиняються вечірні мінометні обстріли бойовиків по житловим кварталам Станиці Луганської. Внаслідок цих варварських акцій у районному центрі та навколишніх селах немає світла, зв’язку та водопостачання, знищено два приватних будинки та вбито жінку. Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко.

Вчора в зоні АТО зафіксовано 8 польотів ворожих безпілотних літальних апаратів.

За минулу добу в ході бойових дій загиблих українських військовослужбовців немає, 5 – було поранено.

Триває підготовка кваліфікованих кадрів для українського війська

У Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського відбувся випуск військових фахівців оперативно-стратегічного та оперативно-тактичного рівнів підготовки.

Понад 170 випускників університету отримали диплом магістра військового управління, серед них — 78 учасників АТО. Також Міністр оборони Степан Полторак вручив високі державні нагороди сім’ям волонтерів Володимира Кочеткова-Сукача та Юрія Грачова. Нагадаємо, що «Чубакка» та «Ірокез» займалися аеророзвідкою, яка врятувала життя багатьом нашим хлопцям, і трагічно загинули взимку.

 12 13  16  18

Сапери Національної гвардії отримали практику у роботі із вибухонебезпечними пристроями

Бійці, які вже понад рік займаються саперною справою, передали свій досвід молодшим товаришам. Надзвичайно важливо дати саперам можливість відчути в реальній обстановці, чого варта їх справа. Фахівці відпрацювали різні способи підриву: електричний, вогневий та за допомогою детонуючого шнура.

28  22 23 24

Сили правопорядку в Донецькій області затримують бойовиків та їх поплічників

Мешканець Миколаєва, який народився у російському місті Владивосток, постійно відвідував сепаратистські інтернет-ресурси та переглядав російські телевізійні канали.

Під впливом антиукраїнської пропаганди чоловік вирішив вступити до лав бандформування «ДНР». Після проходження підготовки у таборі під керівництвом інструкторів з РФ, новоспеченого бойовика направили на блокпост бандитів поблизу села Широкине. Під час одного з бойових зіткнень він отримав контузію та потрапив до шпиталю, а після завершення лікування – вирішив утекти і здався українським військовим. До Вашої уваги – відео з покаянням горе-бойовика.

Також Служба безпеки України затримала інформатора НЗФ «ДНР». Раніше неодноразово засуджений мешканець Волновахи збирав та передавав бойовикам інформацію про місця дислокації українських військ. Зловмисник також виказав кураторів агентурної мережі. Ними виявилися високопоставлені бойовики з прізвиськами «Сєдой» та «Опер». За його свідченнями, головним завданням мережі було здійснення терактів, диверсій, участь у бойових діях проти українських підрозділів за наказом російських спецслужб.

Українські спецслужби виявляють арсенали зброї бойовиків

Зокрема, у Артемівську виявлено черговий підпільний арсенал.  В результаті спільної контррозвідувальної операції, працівники СБУ, українські міліціонери та прикордонники провели обшук квартири, звідки потрапили до підвалу з солідним складом озброєння. Вилучено понад 25 кг тротилу, 1,5 кг пластиду, 5 артилерійських снарядів, 6 протитанкових мін, 18 ручних протитанкових гранатометів та 8 боєприпасів до них, понад 10 тисяч набоїв різного калібру. Особа підпільного зброяра встановлюється.

    36 37

Ще більший арсенал виявлено у м. Щастя. Там виявили схрон у приватному будинку, що розташований практично на лінії фронту. Вилучено велику кількість ящиків з патронами до стрілецької зброї різних калібрів, пускові установки ПТКР і заряди до них, гранатомети та 10 ящиків зарядів до них, протитанкові міни, гранати Ф-1 і РГО, а також крупнокаліберний кулемет. Також на другому поверсі будинку була знайдена радіолокаційна установка та речовий мішок з документами і фотографіями.

49 41 42 43 44 45 46 47

З місця події вилучено 2 вантажних та 2 легкових автомобілі. Власник арсеналу на прізвисько «Барон» був затриманий кілька днів тому.

Триває доставка гуманітарної допомоги на окуповану територію

Через контрольний пункт «Зайцеве», що на трасі Артемівськ-Горлівка, прослідував 1 автомобіль з 15 тоннами продуктів харчування та гігієнічних засобів для мешканців Донецької області. Допомогу надав Міжнародний Комітет Червоного Хреста.

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар