Як виділяють землі учасникам АТО на Кіровоградщині

Кіровоградщина демонструє високі результати роботи по виділенню землі учасникам АТО. Про це сьогодні, під час засідання комісії з питань забезпечення реалізації конституційних прав на отримання земельних ділянок учасникам антитерористичної операції, повідомив перший заступник начальника головного управління держземагентства в області Ігор Збаржевецький. Засідання комісії провела заступник голови облдержадміністрації Віта Атаманчук.


Ігор Збаржевецький розповів, що станом на 26 червня обласним держземагенством видано 1560 дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення 1581 земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства загальною площею 2596 га. 488 проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок площею 824 га вже затверджено. Середній розмір ділянки, за словами Ігоря Збаржевецького, 1,66 га, повідомляє Управління інформаційної діяльності Кіровоградської ОДА.

Ключове питання, що розглядалося під час засідання комісії – це виділення землі учасникам АТО в обласному центрі. Кіровоградський міськвиконком підготував проект рішення, згідно з яким 76 осіб отримають земельні наділи в районі Лелеківки. Серед числа цих осіб – інваліди, поранені та тяжко поранені, а також сім’ї загиблих учасників АТО.

У громадських активістів є багато питань з приводу того, як визначався і затверджувався список із цих 76 осіб. У відповідь заступник міського голови Кіровограда Григорій Литвин закликав громадські організації подавати власні пропозиції – час доопрацювати рішення до сесії міськради є.

Не втрачає своєї актуальності і проблема нестачі вільної землі у Кіровограді, яку можна було б передати у власність учасникам АТО. Розглядаються різні варіанти – і садові кооперативи, такі як “Тюльпан”, “Гірняк”, ведуться перемовини із фермерами. Доки антитерористична операція не завершена – важко прогнозувати яка площа землі загалом потрібна – зазначає заступник Кіровоградського міського голови. А тому виділення землі учасникам АТО в межах обласного центру проходитиме у кілька етапів, пояснює він.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар