Одну з вулиць столиці пропонують назвати іменем нашого земляка

Учора на сайті Київської міської державної адміністрації розпочалося обговорення щодо перейменування вулиці Івана Федька у Святошинському районі на вулицю Володимира Шульгина, що народився у нашому місті.

Обговорення проходить з 25 червня 2015р. по 25 серпня 2015р. Кіровоградці також можуть зареєструватись і проголосувати за нову назву для київської вулиці.

Володи́мир Шульги́н народився 20 квітня 1894 у Єлисаветграді, загинув  29 січня 1918 року. Студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві, заснованої 1913 року. Член Виконавчого Губернського Комітету Ради представників Київщини в 1917 році. З 3 жовтня 1917 року був призначений на посаду діловода Адміністративно-Політичного відділу Генерального Секретарства внутрішніх справ.

Загинув у бою під Крутами. Похований на Лук’янівському кладовищі у Києві.

16 грудня 2014 у місті Кіровоград з’явилася Вулиця Родини Шульгиних, названа на честь Володимира і  його героїчної родини.

У багатьох містах України є Вулиця Героїв Крут, названа в честь Героїв, загиблих у бою під Крутами, до яких належить і Володимир Шульгин.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар