Депутат обласної ради закликав скасувати військовий збір для допомоги українській армії

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 26 червня, у Кіровограді  зібрались представники “Партії пенсіонерів”, яку очолює депутат обласної ради від “Партії регіонів” та екс-голова обласної ради часів Януковича Микола Ковальчук, щоб висловити протест проти підвищення цін на компослуги  і тариф проїзд у громадському транспорті і висунути вимогу забезпечити безкоштовну медицину для персіонерів. Чи не вперше на партійному заході кіровоградських “пенсіонерів” була відсутня масовка зі студентів та учнів одного з училищ міста.

Як повідомив кореспондент Першої електронної, під гаслом “Набридли реформи і радикальні зміни – спокою і добробуту нашій рідній Україні” на площу біля міськради вийшло більше сотні мітингувальників. До представників “Партії пенсіонерів” долучилися і колишні комуністи з “Союзу лівих сил”.

Не всі присутні розуміли, що відбувається і чому вони тут зібрались. Пояснювали журналістам: “Нам сказали – ми й прийшли”. Деякі кіровоградці примкнулись до натовпу просто з цікавості. Хтось вигукував: “Спочатку зробіть, а потім балакайте” – і йшов собі далі.

Загалом, мітингувальники вийли на заклик “протестуємо”. Протестували вони проти всього і вимагали безкоштовно все. Із натовпу періодично лунали вигуки: “Дайте нам!”.

Між скаргами на неможливість існування на пенсію, екс-регіонал Микола Ковальчук заявив: “З нас знімають 1,5% на оборону країни. Та ми хочемо дати на оборону країни більше! Чому 1,5% відсотка? Але добровільно, зі свого кармана, але не з пенсії, яку ми заробили згідно конституції”.

Годину мітингувальники скаржились один одному на те, що прожити на пенсію неможливо. Чіткі вимоги вони висловили тільки наприкінці мітингу.

Від імені пенсіонерів та ветеранів праці області було написано лист-звернення на ім’я Президента України Петра Порошенка, прем’єр-міністра Арсенія Яценюка та голови Верховної Ради Володимира Гройсмана. У листі мітингувальники вимагали посилити соціальний захист пенсіонерів:

  • знизити тарифи на комунальні послуги до платоспроможного рівня громадян,
  • здійснювати жорсткий контроль за ціноутворенням товарів першої необхідності та медикаментів,
  • скасувати оподаткування 15% працюючим пенсіонерам,
  • проводити індексацію пенсій у відповідності зросту цінності національної валюти,
  • довести середній рівень пенсії до рівня середньої зарплати у регіоні,
  • ввести обо’язкове безоплатне обстеження для пенсіонерів,
  • забезпечити безкоштовне перебування пенсіонерів у реанімаційних відділеннях днадання належної допомоги,
  • проводити безоплатне забезпечення слуховими апаратами, зубне протезування, шунтування, лікування катаракти, глаукоми для пенсіонерів.

Лишається єдине питання:  за рахунок яких ресурсів буде забезпечуватись цей “соціальний захист” пенсіонерів?

Поширити:

Залишити коментар:

коментар