За минулу добу жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений – РНБО

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу в УКМЦ речник  Адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, активні бойові дії в зоні АТО тривають: противник порушує режим тиші на всіх напрямках. Близько третина з усіх збройних провокацій бойовиків супроводжується використанням важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку противник здійснив потужний артилерійський обстріл наших позицій на схід від головного міста Приазов’я. Окрім гармат різних калібрів, які дислокуються у с. Саханка, бойовики вели вогонь з реактивних установок «Град-П». Обстріл розпочався ввечері і тривав близько чотирьох годин. Втрат не допущено, лінія фронту залишається незмінною.

На Донецькому напрямку обстановка залишається найбільш складною – тривають мінометні обстріли наших позицій на захід від Донецька на широкій ділянці від Мар’їнки до Авдіївки. Аналогічна ситуація на північ і захід від Горлівки, де перестрілки (переважно зі стрілецької зброї) тривали весь вчорашній вечір.

На Луганському напрямку вчора противник проявляв активність лише на сході області – в районі Щастя та станиці Луганської – бойовики провели мінометних обстріл наших позицій з високого правого берега Сіверського Донця, через що у Станиці Луганській пошкоджено газопровід і згорів приватний будинок.

Також, за даними Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, близько 20 тисяч мешканців Попасної та Попаснянського району, а також окупованого Первомайська залишилися без водопостачання через постійні обстріли з боку бойовиків. Також були пошкоджені електрокабелі, що ведуть до населених пунктів між Бахмутської трасою та Сіверським Дінцем – Оріхового, Кримського, Трьохізбенки тощо.

Водночас українські військовослужбовці підставляють своє плече у справі відновлення цивільної інфраструктури.

12 11

Так, в районі Артемівська бійці забезпечили охорону військових фахівців та представників ДСНС під час ремонту залізничного полотна неподалік лінії зіткнення. Протягом наступних трьох тижнів, роботи цієї ділянки залізниці буде відновлено.

Вчора в зоні АТО було зафіксовано 7 польотів безпілотників НЗФ. Також прикордонникивиявили 2 російські вертольоти, які рухалися вздовж російсько-українського кордону з поблизу Луганської області.

Українці вшановують пам’ять своїх героїв

Днями в смт. Летичів, що на Хмельниччині, орден «За мужність» III ступеня вручили батькам загиблого героя – солдата Юрія Савіцького. Наприкінці березня цього року Юрій загинув на бойовому посту під час ворожого обстрілу.

21 22

Служба безпеки України успішно проводить антитерористичні заходи

Українська контррозвідка затримала російського бойовика поблизу селища Березове Донецької області, який воював у лавах бандформування «ДНР». Бойовик – мешканець Анапи, 1994 року народження, проходив строкову службу в Абхазії (окупованій Росією частині Грузії) як снайпер-розвідник, а згодом долучився до проросійських бандитів на сході України.

31

Крім того, у ході спецоперації з перекриття каналу постачання контрабанди на окуповану бойовиками території так званих «ДНР» і «ЛНР» затримано вісім вантажівок з продуктами харчування, алкогольними напоями та іншими товарами. Вантаж та його охоронці затримані.

Також спецслужба заблокувала спробу провезти 10 тонн контрабандного м’яса на окуповану територію Луганської області. Незаконний вантаж затримали поблизу селища Золоте Луганської області. Відкрито кримінальне провадження проти офіцера, який особисто супроводжував фури з контрабандою.

42 41

Триває доставка гуманітарної допомоги на окуповані території

Через КПВВ «Бугас» та «Зайцеве»  прослідували вантажні автомобілі з гуманітарними вантажами від Червоного Хреста, Агентства розвитку та співробітництва Швейцарії та одного з благодійних фондів. Машини перевозили медикаменти та продукти харчування. Водночас, за інформацією СБУ, на зворотному шляху вантажівки та легковий автомобіль місії Червоного Хреста були обстріляні бойовиками в районі сел. Березове, що на трасі Донецьк – Волноваха. Вогонь вівся з гранатометів та стрілецької зброї, постраждалих немає

Нагадаємо, що відповідно до пункту 7 Мінських домовленостей, гуманітарна допомога має розподілятися відповідно до міжнародно визнаних принципів. І кожне нове вторгнення російських так званих «гуманітарних конвоїв» є грубим порушенням українського та міжнародного законодавства і вищезгаданих Мінських домовленостей.

Триває ротація у лавах воїнів АТО

Учора на схід України вирушили 50 бійців батальйону спеціального призначення МВС. Перед черговим відрядженням спецпризначенцям вручили посвідчення учасників бойових дій. Загалом їх отримали уже 80 співробітників батальйону.

57 51 52 53 54 55 56

Поширити:

Залишити коментар:

коментар