Скільки об’єднаних громад буде на Кіровоградщині (ІНФОГРАФІКА)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Станом на 25 червня у перспективному плані об’єднання територіальних громад налічується 74 громади, хоча згідно інструкція Кабінету Міністрів, у нашій області доцільно було б створити 42 громади.

Про це сьогодні під час засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування повідомила начальник управління регіонального розвитку, містобудування й архітектури Вікторія Кулікова.

За попередніми даними, на Кіровоградщині є чотири проблемних райони. Так у Добровеличківському районі оголосили про створення 3-х громад, але це не остаточне рішення, бо є бажання утворити 7. Новоукраїнський район подав документи на об’єднання у 2 громади, але є плани утворити 6. Онуфріївщина хоче сформувати 13 громад, хоча згідно з інструкціями Кабміну там може бути тільки два спроможних об’єднання.

Неоднозначна ситуація, за словами Вікторії Кулікової, склалася в Кіровоградському районі. Тут наразі йде мова про утворення 4 громад, де сильні села об’єднуються з сильними, а 7 слабких сіл залишилися осторонь і їх територіально нема куди приєднати.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар