На Кіровоградщині щороку понад 500 дітей-сиріт знаходять прийомних батьків

На Кіровоградщині щороку понад 500 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштовуються до сімейних форм виховання.

Про це Першій електронній повідомила начальник служби у справах дітей обласної державної адміністрації Віра Сухопарова.

За її даними, в області діє 40 будинків сімейного типу та 212 прийомних сімей, у яких виховується 632 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, 2139 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, виховується в сім’ях опікунів та піклувальників.

Сьогодні Кіровоградщина за розвитком дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей посідає третє місце у державі – після Харківської та Херсонської областей. І такого позитивного результату досягнуто завдяки злагодженій та скоординованій дії усіх гілок влади та громадськості. Найбільша кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, охоплених сімейними формами виховання у Вільшанському (99%), Бобринецькому (96%), Новоархангельському (93%), Світловодському (91%) районах та м. Світловодську (91%).

«Тож завдання Президента України, щоб усі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування були охоплені сімейними формами виховання, виконуються місцевою владою», – наголосила Віра Сухопарова.

На черзі реалізація низки інших реформ та проектів – розпочато процес реформування системи інтернатних закладів, що дасть можливість задіяти нові якісні підходи до процесу виховання дітей, подальшого розвитку потребує мережа соціального житла в області, як того вимагає Глава держави.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар