Кіровоградські землевпорядники передали до місцевих бюджетів близько 1 млн грн

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

З початку 2015 року фахівці землевпорядної служби Кіровоградської області надали фізичним і юридичним особам 52 695 адміністративних послуг, з яких 35 017 – на безоплатній основі.

За надані на платній основі послуги до бюджетів надійшло 949,1 тис грн.

Найбільш запитуваними стали послуги про надання відомостей з Державного земельного кадастру про земельну ділянку: 17 187 заявників сплатили до бюджету 910,911 тис. гривень.

Крім того, землевпорядники області на безоплатній основі видали 9 608 витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, 5 627 довідок з державної статистичної звітності про наявність земель та розподіл їх за власниками, землекористувачами, угіддями, 4 624 витягів з Державного земельного кадастру про земельну ділянку на підтвердження її державної реєстрації, 2 619 висновків про погодження документації із землеустрою та інші.

«Пріоритетом у нашій роботі є задоволення потреб громадян. Тому одне із основних завдань землевпорядної служби регіону є якісне надання послуг та швидке вирішення проблем заявників», – відзначив в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області Денис Бабік.

Довідково

Починаючи з червня 2014 року у зв`язку із внесенням змін до Закону України «Про Державний земельний кадастр» державна реєстрація земельної ділянки, державна реєстрація обмежень у використанні земель та внесення до Державного земельного кадастру відомостей (змін до них) стали здійснюватися на безоплатній основі.

Крім того, з 1 січня 2015 року на всій території України запроваджено надання послуг через Центри надання адміністративних послуг На Кіровоградщині функціонує 21 такий Центр.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар