ЦВК заборонило проводити опитування з перейменування міста в день виборів

ЦВК заборонила проводити опитування за назву міста разом з виборами на виборчих дільницях. Про це йдеться у рішенні ЦВК, яке отримала Кіровоградська міська рада. Проте деякі депутати міської ради заявили про те, що рішення державного органу, який діє на підставі Конституції України і законів України, і норми діючого закону “Про вибори”, на підставі якого винесене це рішення, не є для них обов’язковим.

Про це заявив депутат Ігор Волков, член координаційної групи з питань організації підготовки та проведення громадських слухань та громадського опитування.

“Коли будемо приймати рішення на сесії міської ради про прийняття положення (про проведення опитування – ред.), рішення міської ради на території міста теж буде мати силу закону. І тут можуть бути з ЦВК певні протиріччя в позиціях. І важко казати зараз, що на підставі тільки рішення центральної виборчорї комісії ми поставимо хрест на ідеї одночасного опитування громадян і голосування на виборах в місцеві ради”, – заявив депутат.

Також голова групи Сергій Колодяжний заявив, що затверджений список з пропозиціями назв має бути винесений на сесію міської ради. “До виборів або після виборів буде проведено громадське опитування. Ми отримали відповідь від ЦВК – під час виборів ми не маємо можливості проводити опитування. На сьогодні ми розробили положення про проведення такого опитування.

Що ж стосується питання фінансування цієї роботи з опитування – це невеликі кошти. Ми винесемо питання про їх виділення на сесію міської ради. Попередньо йде мова про бюджет проведення опитування у приблизно 200 тис грн“, – заявив чиновник. Депутат Ігор Волков заявив, що на попередньому засіданні, яке, за його словами, було “не досить публічним, без преси”, мова йшла про іншу суму – 100 тис грн.

Інший член координаційної групи депутат міської ради Павло Топчій заявив, що міська рада повинна дотримуватись виключно вимог закону, і проведення опитування в день голосування на місцевих виборах загрожує тим, що результати виборів можуть бути поставлені під сумнів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар