Іван Марковський: громаді міста потрібно визначатися з новою, українською назвою

Сьогодні, 24 червня, у Кіровоградській міській раді в рамках навчання у “Муніципальній школі” був проведений семінар на тему ”Закони України про декомунізацію. Їх реалізація органами місцевого самоврядування в місті Кіровограді” для керівників виконавчого органу міської ради та їх заступників, де секретар міськради розповів і про майбутнє перейменування міста.


– Можна по різному ставитися до прийнятих Верховною Радою України законів про декомунізацію, – відзначив Іван Марковський, – але ми, як службовці органу місцевого самоврядування, маємо пояснити мешканцям обласного центру, що декомунізація — це незворотній процес і місто Кіровоград, відповідно до закону, підлягає перейменуванню. Важливо також донести кожному кіровоградцю, що саме громада має вирішувати, яке ім’я носитиме обласний центр.

Необхідно пояснити, що назви Кіровоград не буде в бюлетенях під час громадського опитування, якщо міська рада прийме рішення про його проведення, не буде нинішньої назви і у поданні міської ради до Верховної Ради України щодо перейменування Кіровограда.

Мала вірогідність також того, що Верховна Рада підтримає імперську назву Єлисаветград. Тому об’єктивно, громаді міста потрібно визначатися із якоюсь іншою, новою українською назвою, -цитує Івана Марковського офіційний сайт Кіровоградської міської ради.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар