У Кіровоградському районі для учасників АТО доступне «соціальне таксі»

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Відтепер не лише ветерани, одинокі непрацездатні особи, інваліди, а й учасники АТО, зможуть скористатися послугою «соціальне таксі», яке діє при територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Кіровоградського району.

«Соціальне таксі» у районі започатковане у 2008 році з метою поліпшення соціального обслуговування ветеранів, одиноких непрацездатних осіб, інвалідів, які не можуть самостійно пересуватись (або пересуваються за допомогою милиць, палиць, візків). Послугами спецтранспорту для вирішення своїх повсякденних проблем могли скористатися мешканці району, які належать до вище переліченої категорії громадян, які за станом здоров’я, не можуть самостійно дістатись до лікарні, протезно-ортопедичних підприємств, що надають послуги з реабілітації, лікування, адаптації, пенсійного фонду, чи будь-якої іншої районної установи чи організації.

– За роки свого існування «соціальне таксі» підтвердило свою ефективність, а його послугами з початку поточного року вже скористалися 66 осіб, відповідно було зроблено 107 виїздів, – говорить директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Кіровоградського району Ірина Ковальова. – У 2015 році до переліку пільгових категорій населення, які можуть безкоштовно замовити «соціальне таксі», додалися також учасники АТО, які мають інвалідність та не можуть самостійно пересуватися (або пересуваються за допомогою палиць, милиць, візків).

Не допускається використання «соціального таксі» для перевезення громадян пільгових категорій, у власності яких (або членів їх родини) є у користуванні автомобіль, у тому числі отриманий через органи соціального захисту населення, зауважили у терцентрі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар