Терористи продовжують обстрілювати українських військових (РНБО)

На Донецькому напрямку бойові дії в районі аеропорту тривають у цілодобовому режимі. Вчорашній день позначився активним застосуванням танків з боку НЗФ, перш за все у Пісках та Опитному. Також зафіксовано ворожі обстріли населених пунктів, що перебувають на значній відстані від лінії зіткнення, зокрема с. Яснобродівка, та с. Первомайське Ясинуватського району. Ці обстріли велися зі 122-мм гармат, оскільки вести прицільний вогонь із менш потужного озброєння на таку відстань неможливо.

Аналогічна ситуація – в околицях Горлівки, де противник не припиняє обстрілів та спроб просування у районі сел. Лозове, де зафіксовано потужні обстріли наших позицій зі 152-мм гармат. Втім, провокації ворога не залишаються без відповіді – українським військовослужбовцям є чим себе захистити.

На Луганському напрямку бойовики активізували бойові дії по всій лінії зіткнення. Зокрема вчора, ще до сходу сонця, противник обстріляв з «Градів» с. Нижнє, яке перебуває за 10 км від лінії фронту. Також під ворожим мінометним та артилерійським вогнем опинилися с. Троїцьке, сел. Золоте, с. Новотошківське, смт. Станиця Луганська та с. Болотене, що на українсько-російському кордоні. Встановлено, що гармати та міномети на цій ділянці фронту противник зосередив у Первомайську, Слов’яносербську, с. Весела Гора та поблизу пам’ятника князю Ігорю, що на автотрасі Луганськ – Станиця Луганська.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 12 – було поранено.

Міжнародні спостерігачі документують нові факти пересування військової техніки бойовиків

Незважаючи на заяви ватажків НЗФ про відведення важкого озброєння, члени Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ за останні 2 дні зафіксували пересування 12 танків Т-64 на території, що контролюється бандформуванням «ЛНР». Також безпілотник місії зафіксував 2 танки та 3 мінометні позиції на територіях, де хазяйнують їхні поплічники з так званої «ДНР».

Служба безпеки України отримала нові беззастережні докази наявності у бойовиків зброї та засобів бронезахисту російського виробництва. У ході бойових зіткнень в Донецької області СБУ захопила малогабаритний реактивний вогнемет МРО-А «Шмель» 2008 року випуску. Цей зразок перебуває на озброєнні виключно у підрозділах ЗС РФ. До Вашої уваги – відео з демонстрацією вилученого вогнемета.

Також поблизу Станиці Луганської на місці ворожого обстрілу сил АТО оперативники вилучили ще докази забезпечення бойовиків з боку Росії.

Зокрема – це відстріляні контейнери від двох реактивних штурмових гранатометів РШГ-2 – 2006 та 2011 років випуску, що перебувають на озброєнні виключно Збройних Сил Російської Федерації. На місці події СБУ виявила бронежилет виробництва Науково-виробничого підприємства «КлАСС», що виробляє засоби бронезахисту у Москві. Продукція підприємства прийнята на озброєння та постачається до підрозділів ЗС РФ.

Окрім цього, оперативники СБУ виявили 3 схованки зі зброєю та боєприпасами неподалік Маріуполя – гранати, гранатомети та набої.

На окупованій частині Луганської області поглиблюється економічна криза

За оперативною інформацією, окупаційна адміністрація планує звільнити близько 60% працівників шахт на контрольованій території, а саме: на підприємствах Лутугинського району – близько 800 осіб, Слов’яносербського та Перевальського районів – близько 1 тис осіб, м. Красний Луч та міст-супутників – до 5,5 тис осіб.

Водночас наша розвідка фіксує погіршення морального стану в лавах НЗФ. Бойовики, які прибули до с. Октябр Новоазовського району для несення чергування на блокпостах незадоволені умовами служби.

Основні причини – несвоєчасна виплата грошового забезпечення, і відсутність засобів спостереження і охорони (тепловізорів, приладів нічного бачення тощо). Тим не менш, ватажки НЗФ намагаються створити власне так зване військове училище в Донецьку, яке готуватиме нових бойовиків.

Українські військовослужбовці підвищують свої бойові навички

Днями на однієї з баз  ЗСУ у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації розпочався польовий вишкіл курсантів. Протягом місяця вони вдосконалюватимуть майстерність у полі, з урахуванням досвіду проведення АТО, який мають їхні інструктори. Будуть проведені заняття з вогневої, інженерної та медичної підготовки та рукопашного бою.

Українські національні гвардійці тренуються знищувати бронетехніку

У Дніпропетровську протягом п’яти днів з військовослужбовцями були проведені теоретичні та практичні заняття, а також стрільби із гранатомета СПГ-9. Ця зброя показала свою надійність в ході бойових дій на Сході України. Досвідчені офіцери довели до гранатометників основні завдання кожного члена розрахунку, щоб не тільки успішно знешкодити бойову техніку противника, але і зберегти життя особовому складу. Закінчилися заняття виконанням практичних стрільб з гранатомета. Всі розрахунки вдало впоралися із поставленими завданнями, і умовний противник був знищений.

Триває ротація в підрозділах українських правоохоронців, які несли службу на передовій

Черговий зведений загін міліції Чернігівської області вирушив на Схід України. Чернігівські міліціонери охоронятимуть громадський порядок, нестимуть службу на блокпостах, виїжджатимуть у складі мобільних груп на виклики, а також виявлятимуть ДРГ ворога. Командир зведеного загону розповів, що половина особового складу загону вже була в зоні проведення АТО і зможе передати досвід тим, хто їде на Схід вперше. У загоні є бійці, які довго і наполегливо тримали оборону в Чорнухиному, а потім разом зі Збройними Силами виходили з Дебальцевого. Тому командир не сумнівається у стійкості та професіоналізмі своїх підлеглих.

p style=”text-align: justify;”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар