«Кулінарна сотня» за півроку приготувала для воїнів 68 600 тарілок борщу (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Днями вже легендарна кіровоградська «Кулінарна сотня» вкотре запросила на гостину місцевих журналістів. Цього разу господині, які докладають максимум зусиль,щоб наші воїни на Сході харчувались смачною і ситною домашньою їжею, розповіли про свої кулінарні досягнення за минулі півроку.

Як розповіла Першій електронній газеті волонтер-кулінар Олена Коряк, у листопаді минулого року вона вирішила взятися за приготування їжі для воїнів АТО. Її ідею відразу підтримали чоловік і син, а згодом долучилися сусіди й друзі. Так зібралася ціла команда кулінарів-аматорів, які просто хотіли допомогти захисникам України.

«Виникали труднощі і не раз. Часто не вистачало грошей на продукти, адже конкретних спонсорів у нас не було і немає. Але знов-таки були небайдужі люди, які нам матеріально помагали. Навіть люди з Канади і Маріуполя на картку перераховували», – зазначила Олена.

Так за півроку «Кулінарній сотні» вдалося приготувати для солдатів борщових сумішей 68 600 тарілок! І це ще далеко не все, бо крім борщу дівчата готували рисові й гречані супи, макаронні вироби, випічку і ще купу всілякої смакоти.  Усі помічники, які доклали зусиль до цієї благородної справи отримали від “Кулінарної сотні” листи подяки.

Наразі кулінари планують зареєструватись, як офіційний благодійний рух КСК «Кіровоградська кулінарна сотня» і готувати для наших захисників до закінчення війни.

Анна Панченко для Першої електронної газети.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар