Для в’їзду в Крим іноземцям відтепер необхідно отримати спеціальний дозвіл

Кабінет Міністрів України визначив Порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї, яким передбачено перетин кордону вільної економічної зони «Крим» для іноземців та осіб без громадянства за спеціальним дозволом.

Відповідний дозвіл оформлюється іноземцям або особам без громадянства, які законно перебувають на території Кіровоградської області, Управлінням Державної міграційної служби України в Кіровоградській області.

Спеціальний дозвіл може бути оформлений у разі, якщо на тимчасово окупованій території України проживають близькі родичі чи члени сім’ї іноземця або особи без громадянства, смерті близьких родичів або членів сім’ї, розташування місця поховання таких осіб, наявності права власності на об’єкти нерухомості, які розташовані та тимчасово окупованій території, тощо. Дані умови іноземцю необхідно підтвердити документально.

Для оформлення спеціального дозволу подаються: заява; паспортний документ (після пред’явлення повертається); копія сторінки паспортного документа або документа, що посвідчує особу без громадянства, з особистими даними особи з перекладом на українську мову, засвідченим у встановленому порядку; документ, що підтверджує мету поїздки; документ, що підтверджує наявність достатнього фінансового забезпечення на період запланованого перебування на території України або відповідні гарантії приймаючої сторони; фотографії.

Видача спеціального дозволу або прийняття рішення про відмову в його видачі здійснюється у строк не більше п’яти робочих днів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар