У Кіровограді масово побігли діти (ФОТО)

Сьогодні, 23 червня, у Кіровограді відбувся наймасовіший забіг цього року на честь Олімпійського дня бігу. 

Організатором традиційного щорічного оздоровчого комітету виступило кіровоградське відділення Національного олімпійського комітету, до акції долучилися переважно вихованці спортивних шкіл міста та члени спортивних організацій.

Як розповів журналісту Першої електронної головний секретар заходу Володимир Абраменко, станом на 8:45 ранку надійшли заявки від 492 учасників-дітей. Також окремо зареєструвалися для пробігу і три спортивні сім’ї Корсікових, Коваленко і Сапожник – батьки з дітьми.

Наймолодшим учасником забігу став 3-річний Тимофій Коваленко, а найстаршим – професор біології, викладач КНТУ 73-річний Федір Топольник.

Федір Топольник займається бігом з 1957 року. За словами пана Федора, за все своє життя він ні разу не хворів і навіть не звертався до стоматолога. “Я спортсмен не заради спорту. Просто спорт часто допомагав мені у житті, – розповідає професор. Завдяки заняттям бігом я поступив в університет (спортсменам видавали пільги на вступ), без проблем закінчив армію – до спортсменів там особливе ставлення. Є таке поняття як “відпуск по частині” після змагання – десь 2 тижні відпочинку і підготовки до наступних змагань. Крім того, спорт – це здоров’я. Тому кожного дня я роблю маленьку зарядку і у мене немає необхідності ходити до лікаря”.

Як розповіли організатори, основна мета забігу – переконати жителів міста вже завтра вийти на оздоровчу пробіжку до парків і стадіонів міста.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар