Сепаратистський Світловодськ: люди не хочуть міняти ката Ілліча на Героя АТО Ільїна?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У Світловодську на вулиці Ілліча (В.І. Леніна) пройшли громадські слухання з питання її перейменування. Представники міської влади і місцевих ГО запропонували жителям вулиці Ілліча назвати її на честь полеглого воїна АТО Андрія Ільїна, який жив тут – у будинку № 3. Але люди відмовились прощатися з катом українського народу.

Виступи першого заступника міського голови Сергія Філоненка, керуючого справами міськвиконкому Вадима Туманова, представників ГО міста мали на меті переконати присутніх на слуханнях у необхідності шанобливого ставлення до їхнього земляка Андрія Ільїна, який загинув, боронячи цілісність і незалежність України. Але їхні слова, як засвідчило голосування, не дійшли до свідомості світловодів. Так з 30-ти людей, що взяли участь у голосуванні, лише 5 висловились за перейменування, один – утримався, решта – проти.

Таким чинов виявилося, що світловодцям комуністичний диктатор, який спровокував революцію, війну і голодомори в Україні, планомірно знищував наш народ, дорожчий за воїна АТО, який воював проти російських агресорів і  віддав життя за цілісність і незалежність мирної України.

Нагадаємо, Андрій Ільїн – 31-річний старший лейтенант ЗСУ, командир взводу 17-го батальйону кіровоградської тероборони, який 23 січня пав смертю героя під час оборони блокпосту біля Горлівки. Згодом Указом Президента України його було нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно). А 8 червня на під’їзді будинку №3 по вулиці Ілліча, де проживав герой, було відкрито меморіальну дошку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар