На Маріупольському напрямку ситуація продовжує залишатися надзвичайно напруженою – РНБО

 Активні бойові дії велися в районі Широкиного та Бердянського.

НЗФ активно використовують 122-мм артилерію, також працюють ворожі снайпери. Бої розпочалися у другій половині дня і тривали аж до заходу сонця. Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко.

На Донецькому напрямку, зокрема в районі аеропорту, бойові дії ведуться практично у цілодобовому режимі. Противник стягнув у Донецьк і активно застосовує важке озброєння, зокрема танки та великокаліберні гармати. Основні райони зосередження заборонених видів озброєнь противника – територія Донецького аеропорту, сел. Спартак та житлові квартали м. Донецьк.

Активізацію агресивних дій НЗФ зафіксували і спостерігачі СЦКК. Зокрема, до Вашої уваги – динаміка ворожих обстрілів в районі аеропорту:

16 червня по позиціях ЗСУ гатили 28 разів,

17 червня – 37 разів,

18 червня – 41 раз,

19 червня – 45 разів,

20 червня – 53 рази.

Зростаюча кількість провокацій свідчить, що бойовики зосереджують свій вогонь на цій ділянці, аби просунутися вперед, але професійні дії сил АТО зривають підступні плани російських найманців.

В районі Горлівки відбулася серія перестрілок та артилерійських обстрілів наших позицій по всьому периметру окупованого міста.

На Луганському напрямку противник зосередив свій натиск на контрольованій Україною ділянці правого берега Сіверського Донця в районі Бахмутської траси (йдеться про ділянку від Новотошківського до Сокільників). Противник обрав підступну тактику обстрілу наших позицій і населених пунктів в темну пору доби. Також увечері ворог здійснив серію потужних мінометних обстрілів району Станиці Луганської.

Терористи продовжують руйнувати інфраструктуру Донбасу

20 червня диверсійна група бойовиків підірвала автомобільний міст через річку Лугань, у сел. Троїцьке.

Жертв та постраждалих немає.

22 11 12 13

Вчора в зоні АТО було зафіксовано 8 польотів ворожих БПЛА, і ще один – в тилу, між Бердянськом та Маріуполем.

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 3 – було поранено.

Рада Європейського Союзу продовжила дію санкцій проти Росії до 31 січня 2016 року. Ці обмежувальні заходи були запроваджені у зв’язку з агресією Росії на сході України у липні та вересні минулого року.

Тривають посилені тренування підрозділів ЗСУ

На загальновійськовому полігоні «Широкий Лан», що на Миколаївщині, пройшли навчання снайперів Високомобільних десантних військ. Бійці виконали стрільби з різних видів озброєння та положень, пройшли вправи з маскування та фізичну і психологічну підготовку, яка має бути на бездоганному рівні серед бійців елітних підрозділів. Було підготовлено десятки високопрофесійних снайперів, серед них – одна дівчина. За виконанням практичних занять спостерігало військове командування.

За словами командувача ВДВ ЗСУ, Героя України полковника Михайла Забродського, усі завдання наші стрільці виконали на «відмінно».

28 29 29-1 29-2 29-3 29-4 29-5 29-6 29-7 29-9 21 22 23 24 25 26 2729-8

Українські правоохоронці тренуються боротися з диверсантами

Добропільські правоохоронці спільно з місцевими патріотами та полком Національної гвардії України «Азов» провели бойові навчання з оборони будівлі міліції в разі спроби захоплення та евакуацію жінок з числа особового складу. Мета навчань – підвищити боєготовність правоохоронців і відпрацювати дії в екстремальних умовах, у тому числі і бойових. Співробітники міліції провели практичні заняття з ведення бою і захисту будівлі з застосуванням світлошумових та димових пристроїв сигнальної і відволікаючої дії. За підсумками занять відбулася оперативна нарада, на якій були розглянуті наявні недоліки, скоординована взаємодія між підрозділами. Крім того, бійці полку «Азов», які побували на передовій, поділилися бойовим досвідом з побратимами.

39-8 31 32 33 34 35 36 37 38 39 39-1 39-2 39-3 39-4 39-5 39-6 39-7

Також тривають спільні навчання українських нацгвардійців та американських військових

Військовослужбовці Національної гвардії України, які приймають участь у спільних навчаннях «Фіарлес   Гардіан  –  2015», поділилися першими враженнями. Кожен ранок починається з фізичної зарядки протягом 90 хвилин. Бійці щодня пробігають не менше 4 км. В одному строю з гвардійцями тренуються і американські військовослужбовці.

Для приготування їжі для бійців запросили кухарів з закладів громадського харчування Львова. До того ж, враховуються побажання гвардійців щодо складу меню. Додатковим бонусом є практично необмежена кількість овочів та фруктів.

Дещо здивувало гвардійців застосування у програмі навчання художніх фільмів, наприклад «Врятувати рядового Райана». Керівники занять вказують на правильні та хибні дії тактики дій військовослужбовців у цій культовій стрічці.

45 41 42 43 44

Нагадуючи про вчорашній День медичного працівника – до Вашої уваги історія  про Вікторію Давидову, яка служить у Національній гвардії України

Вона прийшла на службу у квітні цього року. Раніше працювала дільничною медсестрою. Коли жінку попросили допомогти у військкоматі під час проведення медкомісій призовників, погодилася. А через кілька тижнів і сама звернулася із проханням призвати її на службу.

Вона завжди вважала, що медичний працівник має бути військовозобов’язаним, щоб за потреби почати службу у війську. Цього року вона відчула, що не може залишатися осторонь, коли у країні війна, і хоче зробити свій внесок у перемогу.

Від середини травня пані Вікторія – у зоні АТО. Зголосилася їхати за власним бажанням. Зараз вона перебуває на одному з блокпостів, де часто лунають звуки обстрілів і діють диверсійні групи противника. Але медсестра мужньо виконує свій обов’язок, рятуючи українських військових та передаючи свої вміння іншим.

51 52

Поширити:

Залишити коментар:

коментар