В Олександрії спіймали Інтернет-пірата

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У рамках операції «Пірати» жителя Кіровоградської області викрито у порушенні авторського та суміжних прав. 31-річний мешканець міста Олександрії через Інтренет-магазин пропонував для продажу та реалізовував продукцію під виглядом всесвітньовідомого бренду. Електроніка зі змінами в операційній системі маркувалася знаками для товарів і послуг, що належить на праві власності компанії-виробнику.

У ході досудового розслідування встановлено, що чоловік здійснював незаконну діяльність за місцем проживання з власного комп’ютера. На сторінках одного з веб-ресурсів пропонував користувачам придбати начебто оригінальну електронну продукцію. Зловмиснику вдалося реалізувати один пристрій на суму 3 800 гривень жителю столиці.

За висновками дослідження компанії виробника, вказаний товар має ознаки втручання (модифікації) в операційну систему, які дозволяють виконувати несанкціоноване копіювання та запуск стороннього програмного забезпечення.

Під час проведення обшуку автомобіля, який знаходився біля приміщення магазину олександійця, у багажному відділенні правоохоронцями було виявлено та вилучено три одиниці електроніки, маркованої логотипом відомого бренду.

Згідно з висновком експертизи, примірники програмних продуктів, виявлені на вбудованій пам’яті вилученої продукції мають ознаки контрафактності.

Загальний розмір збитків, завданих правовласнику в результаті незаконного використання знаку для товарів і послуг та програмного забезпечення становить більше 24 тисяч гривень.

Зловмиснику оголошено про підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 176 Кримінального кодексу України «Порушення авторського права і суміжних прав».

Максимальне покарання, що загрожує особі згідно з санкцією статті – до двох років позбавлення волі з конфіскацією та знищенням всіх примірників матеріальних носіїв комп’ютерних програм, баз даних та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувались для їх виготовлення.

За матеріалами сектору боротьби з кіберзлочинністю УМВС України в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар